Home » Lumea digitală » Primul încărcător rapid pentru iPhone a fost lansat de Apple

Primul încărcător rapid pentru iPhone a fost lansat de Apple

Primul încărcător rapid pentru iPhone a fost lansat de Apple
Publicat: 09.12.2018
Apple a anunţat că ultimele două generaţii de iPhone-uri vor beneficia de încărcare rapidă. Totuşi, cablurile şi încărcătoarele care asigură astfel de capabilităţi nu sunt incluse în pachet. Recent, a fost lansat, sub formă de accesoriu separat, un încărcător rapid de 18W. Anterior, cablul era integrat doar în cutia noilor modele de iPad Pro.

Până acum, singura metodă de a încărca rapid un iPhone 8, 8 Plus, X, XS, XS Max sau XR era să cumperi un cablu Lightning cu mufă USB Type-C pe partea cealaltă şi fie să ai deja un încărcător de laptop MacBook de 30W, sau să foloseşti un alt încărcător cu putere mare şi mufă Type-C de la alţi producători. Această metodă era exagerată, fiind utilă doar celor care aveau deja un laptop MacBook, nu şi celor care îşi doreau doar încărcare pentru telefon.

În cutiile noilor  tablete iPad a fost integrat un nou încărcător, cel de 18W, dar care nu putea fi înlocuit în cazul pierderii sau deteriorării, pentru că nu exista în oferta Apple ca accesoriu separat.

Acum, Apple oferă acest încărcător la preţul de 30 de dolari, un preţ piperat pentru un simplu adaptor de priză care ar trebui să fie deja inclus în cutia telefonului, aceasta este totuşi o soluţie mai ieftină decât cumpărarea unui încărcător de laptop.

Desigur, pentru  a putea folosi acest adaptor, tot va fi nevoie de un cablu Lightning-USB-C, care costă încă 25 de euro în magazinul Apple şi pentru care nu există încă alternative de la alţi parteneri. Suma plătită pentru o încărcare rapidă a scăzut considerabil faţă de anul trecut, când un cablu costa 30 de euro, iar încărcătorul era 55 de euro.

Continuarea pe Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase