Home » Lumea digitală » Compania Apple este dată în judecată de utilizatorii iPhone din cauza notch-ului

Compania Apple este dată în judecată de utilizatorii iPhone din cauza notch-ului

Compania Apple este dată în judecată de utilizatorii iPhone din cauza notch-ului
Publicat: 18.12.2018
Notch-ul, decupajul din partea de sus a ecranelor, a ajuns să fie un element de design definitoriu pentru cele mai recente iPhone-uri. Acesta pare să fi deranjat anumiţi utilizatori. Compania este chemată în instanţă într-un nou proces depus în California, fanii acuzând compania de reclamă falsă şi de raportarea unor specificaţii false pentru iPhone X, XS, XS Max şi XR.

Doi utilizatori de iPhone se plâng de faptul că Apple a ales să ascundă notch-ul în materialele de promovare, ducând la confuzie faţă de produsul pe care l-au primit, conform documentelor depuse la parchet, scrie Go4it.

„Dimensiunea ecranului prezentată este înşelătoare, Apple alegând „scurtături” în design. Compania a rotunjit colţurile ecranelor, iar produsele au decupaje în partea de sus, ascunzând pixelii. Pârâtul (Apple) calculează dimensiunea ecranului prin includerea zonelor care nu fac parte din ecran, precum colţurile rotunşite şi zona decupată. Zonele care lipsesc scad astfel numărul de pixeli, rezoluţiile listate fiind mai mici decât a fost promis”, scriu cei de la Go4it.

Apple laudă telefoanele sale, spunând că partea din faţă este acoperită în totalitate de ecran, lucru care nu este adevărat în aceste situaţii. De asemenea, diagonala adevărată este mai mică cu 1/16”, în timp ce iPhone XS şi XS Max sunt prezentate cu o imagine de fundal care „ascunde” notch-ul, sugerând că acesta nu este prezent în produsul final

Apple nu a răspuns, momentan, la aceste acuzaţii, însă cu siguranţă se va apăra în instanţă.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase