Home » Lumea digitală » O problemă de software a permis ascultarea apelurilor video făcute prin intermediul iPhone-urilor. Apple promite update de iOS

O problemă de software a permis ascultarea apelurilor video făcute prin intermediul iPhone-urilor. Apple promite update de iOS

O problemă de software a permis ascultarea apelurilor video făcute prin intermediul iPhone-urilor. Apple promite update de iOS
Publicat: 30.01.2019
Apple se laudă cu securitatea dispozitivelor sale, promiţând protejarea datelor stocate pe acestea sau pe conturile online ale utilizatorilor. Se pare însă că lucrurile nu stau tocmai aşa. Serviciul său de apeluri video, FaceTime, este vulnerabil, oricine putând să intre într-o discuţie de grup si să asculte ce zic ceilalţi, fără ca apelul să fie preluat.

Funcţionalitatea „Group FaceTime” a fost mult lăudată înainte de lansarea sistemului de operare iOS 12 dar a fost atunci amânată din cauza unor probleme tehnice. Se pare însă că versiunea lansată nu a fost ferită de aceste probleme. Utilizatorii au descoperit un bug uşor de reprodus care poate deveni un instrument foarte eficient de spionaj pentru interceptarea apelurilor prin intermediul FaceTime, scrie go4it.

Tot ce trebuie să faci pentru a putea auzi apelul este să suni persoana care are deja o convorbire FaceTime de grup activă, intrând practic automat în discuţie. Problema apare atunci când cel pe care îl apelezi încă nu a confirmat apelul, însă serviciul începe să îţi livreze sunetul din respectivul apel, ca şi cum ai fi fost deja adăugat.

În urma descoperirii, Apple a oprit aplicaţia FaceTime de grup, însă serviciul de apeluri video standard, cu doi interlocutori încă funcţionează. Compania a promis că va lansa un update pentru iOS care va repara problema, însă utilizatorilor de iOS şi macOS li se recomandă să îşi dezactiveze funcţia FaceTime temporar pentru a fi siguri că nu există şi alte astfel de breşe de securitate.

Este interesant că abia acum, la trei luni de la lansarea Group FaceTime a fost descoperit acest bug, ceea ce înseamnă că în toată această perioadă, multe apeluri au putut fi ascultate de către cei care sunau şi care erau adăugaţi în discuţii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase