Home » Lumea digitală » Cât de puternic este primul telefon pliabil de la Samsung, Galaxy Fold?

Cât de puternic este primul telefon pliabil de la Samsung, Galaxy Fold?

Cât de puternic este primul telefon pliabil de la Samsung, Galaxy Fold?
Publicat: 30.03.2019
Galaxy Fold a fost anunţat în urmă cu mai bine de o lună, urmând să fie pus la vânzare în câteva regiuni. Telefonul pliabil de la Samsung promite să fie unul dintre cele mai performante dispozitive mobile de pe piaţă. Compania din Coreea de Sud laudă în special funcţiile de multi-tasking ale hibridului între telefon şi tabletă, prezentând trei aplicaţii care rulează simultan. Graţie unei listări în baza de date GeekBench, avem acum şi un răspuns la întrebarea „cât de puternic este Samsung Galaxy Fold?”.

Samsung Galaxy Fold a apărut pe GeekBench sub numele Samsung SM-F900F, sugerând că este versiunea internaţională a dispozitivului. Totuşi, în ciuda faptului că va fi lansată în această configuraţie în toate ţările din Europa, este un dispozitiv bazat pe chipset-ul Snapdragon 855 de la Qualcomm, un octa-core pe 7nm. Seria Galaxy S10 foloseşte în Europa un chipset Exynos 9820 pe 8nm, care este mai puţin performant în anumite cazuri de utilizare.

Geekbench dezvăluie şi faptul că Galaxy Fold va fi livrat în configuraţie cu 12 GB memorie RAM, la fel ca cel mai scump model de Galaxy S10+. Nu este clar însă dacă va primi şi modulul de stocare flash de 1 TB bazat pe tehnologie UFS 3.0, anunţat de către Samsung imediat după lansarea modelelor Galaxy S10.

Hardware-ul performant reuşeşte însă să obţină nişte scoruri destul de „obişnuite” în testele GeekBench. Cu performanţă Single-Core de 3.418 puncte şi performanţă Multi-Core de 9.703 puncte, acest dispozitiv nu reuşeşte nici măcar să depăşească modelele iPhone 8 şi iPhone X lansate în urmă cu aproape doi ani. Desigur, testele de performanţă nu spun toată povestea, fiind vorba de anumite cazuri de utilizare în care produsele Apple ar putea fi mai rapide. Totuşi diferenţa de sub 10% de performanţă nu ar trebui să fie evidentă în cazuri de utilizare reale.
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase