Home » Lumea digitală » San Francisco a votat împotriva folosirii tehnologiilor de recunoaştere facială de către forţele de ordine

San Francisco a votat împotriva folosirii tehnologiilor de recunoaştere facială de către forţele de ordine

San Francisco a votat împotriva folosirii tehnologiilor de recunoaştere facială de către forţele de ordine
Publicat: 17.05.2019
San Francisco a decis în premieră să interzică folosirea tehnologiilor de recunoaştere facială de către forţele de ordine.

Într-o decizie istorică, municipalitatea din San Francisco a decis să interzică forţelor de aplicare a legii să folosească sistemele de recunoaştere facială în activitatea acestora. „Cred că percepţia San Francisco-ului ca epicentru al dezvoltării tehnologice creează autorităţilor anumite obligaţii legate de reglementarea acesteia”, a declarat Aaron Perskin, iniţiator al actului legislativ.

Acelaşi Aaron Perskin subliniază obligaţiile pe care avansurile tehnologice le creează în vederea protejării drepturilor şi libertăţilor: „Avem obligaţia să impunem limite legale folosirii excesive a tehnologiei”, conform Futurism.

Tehnologiile de recunoaştere facială sunt proiectate astfel încât să identifice o persoană sau mai multe pe baza unor trăsături faciale, cartografiate anterior. Deşi conceptul pare destul de clar, din păcate, tehnologiile de acest tip sunt departe de a fi perfecte, adesea oferind rezultate inexacte.

Avansul tehnologiilor de recunoaştere facială se confruntă cu probleme în analiza şi compararea trăsăturilor faciale în cazul femeilor şi a persoanelor cu tonuri de piele mai închise. Din această cauză, aceste tehnologii întâmpină o opoziţie considerabilă, din partea publicului, politicienilor şi, în unele cazuri, chiar şi din partea celor care le proiectează atunci când este luată în calcul folosirea lor de către guverne.

Decizia luată de municipalitatea din San Francisco nu va rămâne mult timp singulară, alte oraşe ale Statele Unite ale Americii iau în considerare măsuri similare. Mai mult, doi senatori au co-semnat un proiect legislativ prin care companiile sunt obligate să ceară clienţilor accordul atunci când colectează informaţii despre ei prin intermediul sistemelor de recunoaştere facială.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase