Home » Lumea digitală » Primele detalii despre sistemul de operare mobil al Huawei

Primele detalii despre sistemul de operare mobil al Huawei

Primele detalii despre sistemul de operare mobil al Huawei
Publicat: 29.05.2019
Dezvoltarea sistemului de operare proprietar Huawei a fost pornită în urmă cu mai mulţi ani, însă abia acum încep să apară detalii despre acesta. Se pare că producătorul chinez ia în calcul posibilitatea în care SUA şi China nu vor ajunge prea curând la o înţelegere care să permită utilizarea sistemului de operare Android pe dispozitivele sale.

Astfel, Huawei a înregistrat deja mărci înregistrate pentru numele „Huawei Ark OS” în Uniunea Europeană încă de săptămâna trecută. Compania are dreptul să folosească numele „Huawei Ark OS”, „Huawei Ark”, „Ark” şi „Ark OS” pe produsele sale în viitor.

Aceasta este prima dată când aflăm despre un nume pentru sistemul de operare proprietar Huawei, până acum acesta fiind menţionat sub numele de cod „HongMeng OS”, sau „Project Z”. Nu este clar însă ce capabilităţi va oferi Ark OS. Mulţi se aşteaptă ca acesta să folosească interfaţa EMUI, însă fără baza Android dezvoltată de Google în jurul Play Services. Acesta ar putea folosi la bază AOSP (Android Open Source Project) şi ar putea fi livrat cu magazinul de aplicaţii alternativ Aptoide pre-instalat.

Compatibilitatea cu aplicaţiile Android deja lansate nu ar fi afectată, însă aplicaţiile Google ar putea necesita instalare manuală din partea utilizatorilor.

Continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase