Home » Lumea digitală » Xiaomi a prezentat oficial tehnologia care permite integrarea camerei sub display

Xiaomi a prezentat oficial tehnologia care permite integrarea camerei sub display

Xiaomi a prezentat oficial tehnologia care permite integrarea camerei sub display
Publicat: 05.06.2019
Xiaomi a dezvăluit detalii oficiale despre telefonul prototip care integrează camera în display.

După anunţul făcut de dimineaţă de Xiaomi, care a confirmat că lucrează la o soluţie pentru a integra camera foto sub ecranul telefonului, oferind posibilitatea de a dezvolta dispozitive fără notch şi fără camere retractabile sau rabatabile, compania oferă câteva informaţii concrete despre modul în care noua tehnologie funcţionează. Este vorba despre un nou tip de display transparent, cu obiectiv foto integrat.

 

Încă de la primele modele de smartphone-uri cu notch, producătorii de smartphone-uri au căutat noi metode pentru a ascunde sau elimina complet decupajul din display. Unele companii au apelat la camere retractabile, care aduc însă în ecuaţie componente în mişcare, care pot să se strice în timp. Alte companii au dezvoltat display-uri perforate, cu loc dedicat pentru camera foto, în timp ce altele au implementat display-uri secundare pe partea din spate pentru a fi folosite drept oglindă pentru selfie-uri realizate cu camera principală.

Xiaomi (şi OPPO, de altfel, care a prezentat un dispozitiv cu cameră în display cu câteva ore înainte) crede însă că are o soluţie la toate aceste probleme: integrarea camerei sub un display cu o porţiune transparentă. Acest lucru este realizat folosind un panou OLED cu anod şi catod transparent, spre diferenţă cele din prezent, care nu premit trecerea unei cantităţi de lumină adecvate pentru integrarea camerelor foto. Conform descrierilor Xiaomi, atunci când display-ul este aprins şi afişează conţinut, ecranul va părea complet obişnuit. Atunci când pixelii din acea zonă sunt închişi, acesta devine transparent.

 

Vezi continuarea în Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase