Prima pagină Lumea digitala

Veşti proaste pentru infractori: Fujifilm lansează camera de supraveghere care te vede de la 1 km

Catalin Nitu 07.29.2019 | ● Vizualizări: 637

Cu o vastă experienţă în domeniul foto, Fujifilm doreşte să intre acum pe piaţa de camere de supraveghere, prezentând primul său model: SX800.

Această cameră beneficiază de experienţa companiei în dezvoltarea de echipamente foto profesionale, lăudându-se cu posibilitatea de a putea citi fără probleme numărul de înmatriculare al unei maşini de la distanţă de un kilometru, folosind o combinaţie de zoom optic şi zoom digital care permite o lungime focală totală de 1.000 mm.

Camera SX800 de la Fujifilm beneficiază de un obiectiv cu zoom optic 40x, echivalentul unei plaje focale 20-800 mm pe un aparat foto „full-frame” pe 35mm, care poate foloşi în plus şi un zoom digital 1,25x. Astfel, imaginile pot fi clare chiar şi dacă subiectul urmărit este la 1 kilometru distanţă. De altfel, cei de la Fujifilm au prezentat capabilităţile de zoom ale camerei sale de supraveghere chiar şi de la o distanţă de 3 kilometri, putând distinge oamenii dintr-un turn aflat la această distanţă. Desigur, în acest caz, claritatea nu este destul de bună pentru a identifica persoanele.

Citeşte continuarea pe Go4it!