Home » Lumea digitală » Huawei pregăteşte un telefon cu cameră frontală sub display. Brevetează software-ul care va ascunde camera

Huawei pregăteşte un telefon cu cameră frontală sub display. Brevetează software-ul care va ascunde camera

Huawei pregăteşte un telefon cu cameră frontală sub display. Brevetează software-ul care va ascunde camera
Publicat: 10.07.2019
Se pare că tehnologia camerelor ascunse în spatele display-urilor este foarte aproape, iar Huawei nu doreşte să rămână în spatele altor companii.

Imagini extrase dintr-un brevet Huawei sugerează că deja compania se pregăteşte pentru implementarea acestei tehnologii, stabilind deja parametrii software-ului care va controla elementele de interfaţă care să adapteze elementele de pe ecran pentru momentul în camera este activă sau inactivă.

Huawei a luat în considerare mai multe cazuri de utilizare pentru telefon, cu camera pornită sau oprită. De exemplu, în timpul unui apel, aceasta este ascunsă, în timp ce în aplicaţia de cameră aceasta apare. În zona camerei apar şi diverse elemente de interfaţă precum ora exactă, sau timpul scurs dintr-o conversaţie telefonică. Atunci când camera este în utilizare, aceasta „apare” şi poate fi folosită precum o cameră frontală obişnuită.
 
Interesantă este însă poziţionarea acesteia în imagini, fiind prezentă în partea din stânga sus a ecranului, în aceeaşi zonă în care era prezentă şi pe alte dispozitive cu ecran perforat de la Huawei precum Honor View 20, Honor 20 şi Huawei Nova 5i. Probabil că această cameră frontală „ascunsă” va putea fi implementată oriunde pe display odată ce tehnologia se va maturiza.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase