Home » Lumea digitală » Cel puţin 1.5% dintre parolele folosite online sunt deja compromise, potrivit Google

Cel puţin 1.5% dintre parolele folosite online sunt deja compromise, potrivit Google

Cel puţin 1.5% dintre parolele folosite online sunt deja compromise, potrivit Google
Publicat: 19.08.2019
Google a introdus la începutul acestui an o extensie Chrome numită Password Checkup, care informează utilizatorii dacă unul sau mai multe dintre conturile deţinute online sunt asociate unor servicii compromise recent în atacuri informatice.

Diferită de un manager de parole, extensia Password Checkup verifică doar dacă datele de login folosite sunt pentru conturi posibil compromise de hackeri, oferind sugestii pentru schimbarea parolei de acces şi măsuri suplimentare de securitate, cum ar fi activarea sistemului de autentificare în doi paşi, potrivit Go4it!.

În doar o lună de la debut, extensia a strâns aproximativ 316000 de utilizatori, permiţând specialiştilor Google să obţină o imagine de ansamblu asupra numărului de conturi online vulnerabile.

Ţinând cont de faptul că miliarde de alţi utilizatori care nu au instalat extensia Chrome oferită de Google se regăsesc probabil în aceeaşi situaţie, proporţia de 1.5% se traduce într-un număr de conturi vulnerabile alarmant de mare. Potrivit Google, în baza de date folosită cu extensia Password Checkup se află peste 4 miliarde conturi de utilizator cu parole devenite nesigure în urma unor breşe de securitate.

În viitor, este posibil ca Google să integreze funcţionalitatea acestei extensii direct în browserul Chrome, ajutând la îmbunătăţirea nivelului de securitate pentru un număr mult mai mare de utilizatori.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase