Home » Lumea digitală » Google Chrome va avea o extensie care alertează utilizatorii în cazul furtului datelor de acces

Google Chrome va avea o extensie care alertează utilizatorii în cazul furtului datelor de acces

Google Chrome va avea o extensie care alertează utilizatorii în cazul furtului datelor de acces
Publicat: 15.02.2019
Google adaugă 'Password Checkup' şi 'Cross Account Protection' care vor alerta detectarea breşelor de securitate care pot compromite conturi de utilizator şi parole.

Google a colaborat cu Adobe, Internet Engineering Task Force şi Open ID Foundation pentru crearea noilor funcţii de securitate. Sistemul presupune compararea automată a datelor de acces introduse cu o arhivă Google care conţine 4 miliarde de credenţiale deja compromise. La detectarea unei potriviri, utilizatorul este întâmpinat cu un mesaj de avertizare şi recomandare pentru schimbarea urgentă a parolei folosite, scrie go4it.

Alarma şi atunci când se detectează o parolă prea slabă, folosită de alţi utilizatori şi drept consecinţă uşor de ghicit de un eventual atacator.

Cu ajutorul tehnologiei Cross Account Protection, Google informează administratorii aplicaţiilor şi site-urile care acceptă autentificarea folosind date de acces compromise despre apariţia unei breşe de securitate, oprind astfel orice potenţială încercare de furt a informaţiilor sensibile, precum datele cardului de credit şi datele personale.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase