Home » Lumea digitală » Facebook lansează spaţiului virtual Horizon, disponibil din 2020

Facebook lansează spaţiului virtual Horizon, disponibil din 2020

Facebook lansează spaţiului virtual Horizon, disponibil din 2020
Publicat: 27.09.2019
Facebook a anunţat lansarea Horizon, un spaţiu social virtual accesibil prin intermediul căştilor de realitate virtuală Oculus, spaţiu în care utilizatorii îşi pot forma avataruri care se întâlnesc şi îşi dezvoltă propriile spaţii de interacţiune, transmite agenţia de presă Mediafax.

Horizon va fi accesibil din 2020.

Facebook a cumpărat Oculus în 2014, cu o investiţie de două miliarde de dolari, dar încercările de a construi reţele sociale VR de succes au eşuat, iar Facebook Spaces şi Oculus Rooms se vor închide în 25 octombrie.

În cadrul noului spaţiu virtual Horizon, utilizatorii vor putea alege cum vor arăta avatarurile (culoarea pielii, părul), iar acestea vor avea înfăţişarea unor personaje de desene animate, cu cap, corp şi braţe. Avatarurile pot reproduce mişcările utilizatorilor şi aceştia pot interacţiona în diverse lumi virtuale create de ei.

Posesorii dispozitivelor Oculus îşi vor controla avatarul cu ajutorul capului şi mâinilor, iar în jur poate fi formată o lume virtuală, în funcţie de aplicaţia aleasă.

Vor fi disponibile şi jocuri, dar va fi încurajată şi constituirea de grupuri şi ”comunităţi online” pentru că Facebook vrea să dezvolte noţiunea de ”social VR”, o reţea socială în realitatea virtuală.

Estimările celor de la SuperData arată că Facebook va vinde 1,3 milioane de dispozitive Oculus Quest, în 2019.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase