Home » Lumea digitală » Ecranul waterfall crează probleme pentru Samsung Galaxy S11

Ecranul waterfall crează probleme pentru Samsung Galaxy S11

Ecranul waterfall crează probleme pentru Samsung Galaxy S11
Publicat: 22.11.2019
Deşi practic a inventat ecranul cu margini curbate pentru telefoane mobile, Samsung ezită să adopte curbura extremă folosită cu succes de unii producători asiatici pentru „îmbrăca” în ecran şi lateralul carcasei.

În mod cert impactul vizual constituie un avantaj competitiv pentru telefoanele cu design waterfall, iar spaţiul de afişare suplimentar disponibil pe lateralul carcasei are o utilitate de necontestat în ce priveşte afişarea mesajelor de notificare şi personalizare prin definirea de butoane virtuale.

Din păcate, pe lângă avantajele mai sus menţionate avem şi numeroase alte probleme. Spre exemplu, curbura extremă a ecranului complică foarte mult afişarea corectă a interfeţei aplicaţiilor şi manevrarea telefonului, impunând optimizări la nivel de firmware pentru ignorarea selectivă a comenzilor touch aplicate involuntar pe lateralul carcasei şi asigurarea compatibilităţii cu aplicaţiile neoptimizate.

Însă cea mai gravă este problema fiabilităţii, telefoanele cu design waterfall lăsând ecranul foarte vulnerabil în faţa loviturilor primite din lateral.

Citeşte continuarea pe Go4it

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase