Home » Lumea digitală » Noul Xiaomi Mi 10 Pro este mai bun decât Iphone 11 Pro la aproape toate capitolele

Noul Xiaomi Mi 10 Pro este mai bun decât Iphone 11 Pro la aproape toate capitolele

Noul Xiaomi Mi 10 Pro este mai bun decât Iphone 11 Pro la aproape toate capitolele
Publicat: 18.02.2020
Caracteristicile şi preţul redus al Xiaomi Mi 10 Pro fac din acesta un competitor important pe piaţa smartphone-urilor.

Xiaomi a lansat recent ultimul şi cel mai performat model al său: Xiaomi Mi 10 Pro. Conform experţilor în tehnologie, acest smartphone compatibil cu tehnologia 5G vine cu un preţ accesibil pentru gama sa şi reuşeşte să facă competiţie chiar şi companiilor care domină piaţa. O scurtă analiză a specificaţiilor arată că Mi 10 Pro depăşeşte modele precum OnePlus 7T Pro sau chiar Apple iPhone 11 Pro Max, notează Techworm.

Apple oferă unele dintre cele mai bine construite smartphone-uri din industrie, reuşind de-a lungul timpului, de la lansarea primului iPhone, să îşi fidelizeze o parte importantă a publicului. În aceste condiţii, pentru companii prcum Xiaomi, reţeta succesului este reprezentată de către  folosirea celor mai noi tehnologii şi reduceri considerabile ale preţurilor. Astfel, unul dintre punctele în care Xiaomi Mi 10 Pro depăşete iPhone 11 Pro este cel al camerelor foto, primul fiind echipat cu patru camere în timp ce cel de al doilea cu trei. Totuşi, atunci când vorbim despre camerele unui telefon mobil, contează mai mult caracterisiticile acestora şi mai puţin numărul acestora. Din acest punct de vedere, Xiaomi se mândreşte cu camere principale de 108MP, o cameră ultra-wide de 20MP, obiectiv de 12MP pentru poze tip portret şi cameră de 8MP cu Zoom hibrid 10x. Apple şi-a echipat ultimul său model cu trei camere, una dintre acestea cu zoom, cu f/2.0, o îmbunătăţire de la f/2.4 .

Conform specificaţiilor oferite de către producători, Xiaomi Mi 10 Pro este echipat cu un display Super AMOLED de 6,67 inch, cu o rezoluţie de 1080 x 2340 pixeli. Apple a echipat cu un dispaly Super Retina XDR OLED de 6,5 inch şi care atinge o rezoluţie de 1242 x 2688.

Camerele şi display-urile de ultimă generaţie sunt utile fără un procesor care să permită procesarea unei cantătăţi mari de informaţii. Astfel, pentru a asigura o funcţionare fără probleme, Apple a echipat iPhone 11 Pro cu un procesor Apple A13 Bionic, care atinge performanţe de top atunci când este folosit în conjuncţie cu iOS. Xiaomi a răspuns prin includerea unui procesor Snapdragon 865 la care este adăugată o unitate de procesare grafică Adreno 650 GPU. Xiaomi domină clar la capitolul capacitate de stocare, oferind trei variante pentru Mi 10 Pro: 256GB pe 8GB RAM, 256GB pe 12GB şi 512GB pe 12 GB RAM. Apple s-a rezumat în acest caz la variantele de 64GB, 256GB şi 512GB pe doar 4 GB RAM.

Pentru orice utilizator de smartphone, bateria reprezintă un aspect esenţial, pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor Apple a echipat iPhone 11 Pro Max cu o baterie de 3969 mAh, care poate susţine una-două zile de utilizare moderată; funcţia de încărcare rapidă permiţând atingerea unui nivel de 50% în doar 30 de minute. Xiaomi a răspuns cu o baterie de 4500 mAh şi care are o funcţie de reverse wireless de 10W.

Citeşte şi:

Au apărut deja specificaţiile noului Samsung Galaxy S20. Iată lista completă!

Câte camere are, de fapt, noul Huawei P40 Pro. Spulberă complet Iphone 11 Pro şi Samsung S20 la acest capitol

Când se lansează noul Iphone 12 şi când apare în România

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase