Home » Lumea digitală » Facebook Dating nu îndeplineşte cerinţele legislaţiei europene

Facebook Dating nu îndeplineşte cerinţele legislaţiei europene

Facebook Dating nu îndeplineşte cerinţele legislaţiei europene
Publicat: 18.02.2020
Facebook s- împotmolit în legislaţia europeană mult mai strictă, administratorii Facebook eşuând deocamdată în încercările de a demonstra o evaluare corectă a riscurilor la adresa intimităţii.

Facebook Dating, noul serviciu de matrimoniale găzduit de Facebook, este disponibil încă din toamna anului trecut pentru utilizatorii din Statele Unite. În schimb, ambiţiile Facebook s-au împotmolit în legislaţia europeană mult mai strictă, administratorii Facebook eşuând deocamdată în încercările de a demonstra o evaluare corectă a riscurilor la adresa intimităţii şi protejării datelor personale încărcate de utilizatori în paginile reţelei de socializare.

Creată pentru a „fura” puţin din piaţa unor servicii precum Tinder, OK Cupid sau Dating.com, noua funcţie a reţelei de socializare a fost anunţată şi prezentată încă din primăvara anului trecut, în cadrul conferinţei anuale F8 şi a fost disponibilă în tot acest timp pentru o parte dintre utilizatori reţelei de socializare, mai întâi în formă de test şi apoi oficial.

Primii au beneficiat de serviciile Facebook Dating sunt utilizatorii din Statele Unite ale Americii si alte câteva ţări, activarea profilui de dating fiind realizată centralizând datele încărcate deja de pe contul de Facebook, cât şi cele din contul de Instagram. În mod convenabil, Facebook foloseşte toate datele utilizatorilor încărcate pe diversele versiuni ale platformei de socializare pentru a realiza „potriviri”, atât din cercul prietenilor apropiaţi cât şi selectând pe baza intereselor comune persoane străine.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase