Home » Lumea digitală » Cum pot hackerii să infecteze computere ca urmare a pandemiei COVID-19

Cum pot hackerii să infecteze computere ca urmare a pandemiei COVID-19

Cum pot hackerii să infecteze computere ca urmare a pandemiei COVID-19
Publicat: 13.03.2020
Mai multe organizaţii bine intenţionate au realizat hărţi care îi ajută pe oameni să urmărească în timp real cifrele şi răspândirea pandemiei COVID-19. Sunt, însă, disponibile şi hărţi periculoase, care pot infecta computerele celor care le accesează, transmite publicaţia The Next Web.

Shai Alfasi, expert în securitate la compania Reason Labs, a descoperit că unii hackeri folosesc astfel de hărţi pentru a fura informaţii de la oameni, printre care parole, nume de utilizatorii sau numere de carduri.

Cei care intră pe unele site-uri periculoase sunt invitaţi să descarce o aplicaţie care să îi ţină la curent cu situaţia pandemiei. Aplicaţia rulează fără să fie instalată şi le arată oamenilor modul în care COVID-19 se răspândeşte. Prin intermediul ei, însă, hackerii reuşesc să instaleze un program periculos pe computere.

În acest moment ameninţarea afectează doar sistemul de operare Windows. Alfasi crede, însă, că atacatorii vor viza şi alte platforme.

Atacul informatic este bazat pe programul AZORult, descoperit pentru prima dată în 2016. Acesta permite furtul de informaţii din computere şi se vinde pe forumurile ascunse din Rusia, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase