Home » Lumea digitală » Xiaomi tocmai ce testează o mască ”chirurgicală” care se încarcă via USB

Xiaomi tocmai ce testează o mască ”chirurgicală” care se încarcă via USB

Publicat: 25.03.2020
În contextul epidemiei de coronavirus, măştile de protecţie au devenit obiecte atât de necesare încât stocurile sunt practic epuizate. Nici măcar profesioniştii din domeniul sănătăţii, din ţările puternic afectate de infecţiile cu COVID-19, nu au suficiente pentru a lucra în condiţii de protecţie adecvate.

Ca urmare a acestei situaţii au apărut inovaţiile tehnologice care încearcă să suplinească lipsa măştilor. 

Una dintre ele a fost realizată de Xiaomi, care a mai creat anterior şi lămpi pentru combaterea virusului. Ultima inovaţie a cunoscutului producător chinez de smartphone-uri este Xiaomi Youpin Q5S, o mască electrică care purifică aerul cu până la 95% şi se încarcă prin USB.

Masca de sterilizare electrică Xiaomi Youpin Q5S are patru filtre, dintre care unul HEPA (filtru de aer de înaltă eficienţă), unul metalic, altul din hârtie sterilă care previne germenii şi ultimul strat confecţionat din ţesătură impermeabilă care previne umiditatea.

Datorită acestui sistem de filtrare, masca Xiaomi protejează împotriva prafului, a formaldehidei (o substanţă chimică periculoasă cu efect cancerigen), a fumului de ţigară, a gazelor produse de maşini, a polenului şi a altor alergeni, cum ar fi părul animalelor, precum şi a particulelor de până la 0,3 cm şi a diferitelor bacterii.

Masca are structură din plastic cu finisaje din bumbac şi silicon. Xiaomi Q5S are o baterie de litiu reîncărcabilă prin USB, cu o autonomie între 4  şi 6 ore. Nu este suficientă pentru o zi întreagă de muncă, dar cu siguranţă este suficientă pentru o călătorie la cumpărături, scrie Time 24.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase