Home » Lumea digitală » Zoom poate fi folosit pentru accesa datele din PC de la distanţă

Zoom poate fi folosit pentru accesa datele din PC de la distanţă

Zoom poate fi folosit pentru accesa datele din PC de la distanţă
Publicat: 03.04.2020
Atacatorii de pe Zoom pot să fure numele de utilizator şi parola din Windows pentru a-ţi accesa datele din PC de la distanţă.

Aplicaţia Zoom, folosită la nivel mondial în ultimele săptămâni de 200 de milioane de utilizatori în fiecare zi, se confruntă cu probleme la nivelul securităţii intimităţii datelor personale, însă există şi alte câteva probleme de securitate la care utilizatorii care folosesc aplicaţia se expun. De exemplu, userul şi parola computerelor cu Windows poate fi „furată” de pe camere publice de Zoom, prin accesarea unui simplu link. Din fericire, este simplu să te protejezi.

Dacă folosiţi Zoom şi intraţi pe camere publice de chat, prima regulă pentru a-ţi proteja datele personale este să nu dai click pe link-uri de la persoane necunoscute. A fost descoperită o nouă vulnerabilitate în aplicaţie, prin intermediul căreia un utilizator străin poate să afle detaliile de log-in de pe un computer cu Windows folosind un simplu link. Se pare că Zoom poate folosi atât link-uri de tip URL, cât şi UNC (path-ul din Windows). Dacă dai click pe un link de tipul C:\Program Files\ sau orice altă cale locală, primeşti un link prin care chiar poţi accesa respectivele fişiere din computerul sursă.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase