Home » Lumea digitală » WeChat spionează utilizatorii străini pentru a-şi îmbunătăţi algoritmul de cenzură din China

WeChat spionează utilizatorii străini pentru a-şi îmbunătăţi algoritmul de cenzură din China

WeChat spionează utilizatorii străini pentru a-şi îmbunătăţi algoritmul de cenzură din China
Publicat: 14.05.2020
Gigantul Tencent este acuzat că foloseşte aplicaţia WeChat pentru a-i spiona pe utilizatorii străini ai acesteia, în încercarea de a cenzura mai bine conţinutul de pe platformă în China.

Descoperirea a fost făcută de centrul de cercetare Citizen Lab din cadrul Universităţii din Toronto, Canada, potrivit CNBC. Cercetătorii au transmis mesaje de pe conturi care nu sunt înregistrate în China şi au constatat că acestea sunt analizate de algoritmii dezvoltaţi de Tencent.

Cei de la Citizen Lab au ajuns la această concluzie după două experimente. Prima dată au transmis imagini şi mesaje între conturi înregistrate în afara Chinei, apoi au comunicat cu un cont înregistrat în statul comunist.

Acelaşi conţinut transmis în primul scenariu a fost cenzurat, când a fost considerat nepotrivit pentru China, atunci când a fost transmis către contul înregistrat în statul asiatic. În concluzie, utilizatorii străini nu sunt cenzuraţi, dar sunt monitorizaţi. Citizen Lab susţine că informaţiile sunt folosite pentru îmbunătăţirea algoritmului care cenzurează conţinutul pe platformă în China.

WeChat are peste un miliard de utilizatori în întreaga lume şi este cea mai populară aplicaţie de chat din China.

Cenzura pe internet este ceva obişnuit în a doua cea mai mare economie a lumii.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase