Home » Lumea digitală » Cum să transformi un televizor vechi într-un smart TV cu o achiziţie minimă: Xiaomi Mi Box 4K

Cum să transformi un televizor vechi într-un smart TV cu o achiziţie minimă: Xiaomi Mi Box 4K

Cum să transformi un televizor vechi într-un smart TV cu o achiziţie minimă: Xiaomi Mi Box 4K
Credit foto: Captura video You Tube
Publicat: 11.06.2020

Xiaomi oferă utilizatorilor un dispozitiv care costă aproximativ 40 de euro și care poate transforma un televizor obișnuit într-un smart TV.

GALERIE FOTO

În ultimii ani piața smart TV-urilor a reușit să atragă tot mai mulți utilizatori, totuși, achiziționarea unui nou televizor se dovedește o investiție care îi pune pe gânduri pe cei interesați. Pentru a oferi o alternativă celor care își doresc un Smart TV dar fi nu vor să plătească tot prețul sau pur și simplu nu vor să renunțe la televizorul pe care îl au deja, există o varianță cu un preț minim: Xiaomi Mi Box 4K, notează The Indian Express.

Acest dispozitiv rulează pe Android TV 9.0, o versiune a sistemului de operare pentru telefoanele mobile modificată pentru a face față cerințelor unui televizor inteligent. Cei care au testat Xiaomi Mi Box 4K explică că acesta le permite să urmărească filme și seriale pe diferite platforme de streaming sau chiar să joace jocuri video pe televizoarele obișnuite.

Design-ul

Experții în tehnologie care au testat Xiaomi Mi Box 4K pare a avea un aspect asemănător cu pachetul Apple TV; ambele fiind, la prima vedere, o cutie pătrată de culoare neagră cu margini rotunjite. Pe capacul dispozitivul a fost inscripționat logo-ul Xiaomi, în timp ce la spate se află patru porturi: HDMI,USB, audio de 3.5 mm și pentru sursa de energie. Unii ar descrie stilul acestui dispozitiv ca fiind minimalist.

Acest dispozitiv vine la pachet cu o telecomandă care permite navigarea prin meniurile platformelor de streaming, unii utilizatori au subliniat faptul că în cazul unor dispozitive asemănătoare telecomanda trebuie achiziționată separat.

Instalarea

Instalarea Xiaomi Mi Box 4K se face relativ ușor, trebuie scos cablul HDMI din cutie și apoi trebuie inserat în televizor. După această etapă este necesară conectarea dispozitivului la o sursă de energie. La final trebuie puse niște baterii în telecomandă.

Pentru ca dispozitivul să își termine instalarea și pentru a putea să funcționeze în mod optim este nevoie de o conexiune la internet și un cont Google. Procesul de instalare ar trebui să dureze, în condiții optime, maxim 15 minute.

Interfața

Cum am precizat mai sus, Xiaomi Mi Box 4K folosește Android 9.0 TV și, din această cauză, va arăta diferit față de sistemul de operare al telefoanelor cu care suntem obișnuiți. Aplicațiile instalate pe acest dispozitiv ar trebui să fie plasate într-un rând, la începutul acestuia aflându-se cele care sunt utilizate în mod frecvent.

Accesul la Google Play Store permite utilizatorilor accesul la sute de aplicații proiectate special pentru smart TV-uri, trebuie precizat că aplicațiile Netflix, YouTube sau Amazon Prime vin preinstalate.

Jocurile

Un alt aspect important al televizoarelor inteligente este cel legat de accesul la jocurile video, iar utilizatorii de Xiaomi Mi Box 4K au posibilitatea să descarce astfel de aplicații prin Google Play. Cei care au testat dispozitivul explică faptul că selecția de jocuri disponibile s-a îmbunătățit de-a lungul timpului.

Unii utilizatori și-au împărtășit îngrijorarea că Xiaomi Mi Box 4K nu ar putea să suporte jocuri mai mari și asta din cauza hardware-ului insuficient. Din această cauză, cel mai probabil, de pe dispozitivele astfel „upgrade” vor putea fi jucate jocuri mai mici.

Citește și:

Xiaomi va renunța la producție de telefoane 4G la finalul acestui an

Xiaomi a lansat un nou tip de smartphone la nivel global. Cum arată şi cât costă

Mișcarea globală realizată de Xiaomi după scandalul cu datele personale ale utilizatorilor

Noul Xiaomi Mi 10 Pro este mai bun decât Iphone 11 Pro la aproape toate capitolele

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase