Home » Lumea digitală » Mișcarea globală realizată de Xiaomi după scandalul cu datele personale ale utilizatorilor

Mișcarea globală realizată de Xiaomi după scandalul cu datele personale ale utilizatorilor

Mișcarea globală realizată de Xiaomi după scandalul cu datele personale ale utilizatorilor
Credit foto: Profimedia
Publicat: 26.05.2020

Xiaomi a lansat o versiune globală pentru MIUI 12, ultimul update al sistemului său de operare bazat pe Android.

Xiaomi este, în prezent, cel de-al patrulea producător mondial de smartphone-uri, iar dorința acestei companii de a se intinde și mai mult se manifestă și prin dezvoltarea unui sistem de operare propriu: MIUI. Tech Crunch notează că, recent, Xiaomi a lansat un update global al sistemului de operare MIUI 12.

Acest update aduce, conform experților, o gamă largă de funcții pentru modelele compatibile, dintre acestea iese în evidență controlul crescut asupra datelor personale pe care Xiaomi pare a-l oferi utilizatorilor. De asemenea, acest update ar trebui să îmbunătățească durata de viață a bateriei, să îmbunătățească suportul pentru multitasking și chiar să ofere posibilitatea de a proiecta ecranul telefonului fără a fi necesară conectarea acestuia la un computer.

Schimbări ale interfeței vizuale

Sunt anunțate și o serie  de îmbunătățiri legate de aspectul vizual al MIUI 12, unul dintre directorii companiei anunțând că animațiile pot fi redate în mod diferit pe ecran, astfel încât să pară mai naturale. Această modificare va fi benefică pentru utilizatorii de smartphone-uri cu colțuri rotunde

MIUI 12, bazat pe Android 9 și Android 10, asta în funcție de dispozitivele utilizatorilor, va schimba și modul în care detaliile legate de nivelul bateriei și al  memoriei interne vor fi prezentate pe ecran.  Această schimbare ar trebui să reducă timpul necesar pentru aflarea acestor informații, dar și să le facă mai ușor de înțeles pentru utilizatori.

Noul update va aduce și un „dark mode” pentru toate aplicațiile din terță sursă care încă nu primiseră această funcție

Setările de confidențialitate

Una dintre cele mai importante schimbări pe care le va aduce acest update este legată de setările de confidențialitate, acestea reprezentând un punct de interes pentru utilizatori, dar și pentru experții în securitate cibernetică. Astfel, MIUI 12 va permite utilizatorilor săi să  monitorizeze și să oprească accesarea camerei, microfonului, locației, listei de contacte, calendarului sau istoricului apelului.

Atunci când o aplicație va folosi sau va solicita accesul la aceste informații ar trebui să apară o notificare care va atrage atenția utilizatorilor. De asemenea, utilizatorii vor avea posibilitatea de a seta ce aplicații și în ce condiții vor putea avea acestea acces la informațiile personale.

Citește și:

Telefoanele Xiaomi nu mai sunt atât de sigure. Ce au găsit, de fapt, cercetătorii în spatele telefoanelor

Xiaomi lansează Redmi 9S la pachet cu un aspirator şi un proiector

Noul Xiaomi Mi 10 Pro este mai bun decât Iphone 11 Pro la aproape toate capitolele

Xiaomi Mi 6 e atât de puternic încât poate rula Windows 10 fără probleme

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase