Home » Lumea digitală » Instagram devine o sursă de știri tot mai folosită. Câtă încredere mai au oamenii în guverne și jurnaliști

Instagram devine o sursă de știri tot mai folosită. Câtă încredere mai au oamenii în guverne și jurnaliști

Instagram devine o sursă de știri tot mai folosită. Câtă încredere mai au oamenii în guverne și jurnaliști
Sursa foto: Pexels
Publicat: 18.06.2020

Aplicația pentru distribuire de fotografii, Instagram, va detrona în curând platforma de micro-blogging Twitter și îi va lua locul ca sursă de știri, arată noi cercetări.

Raportul Reuters Institute Digital News 2020 a descoperit că utilizarea aplicației Instagram s-a dublat din 2018. Tendința este cea mai ridicată în rândul tinerilor. Raportul mai arată că aproape un sfert din tinerii britanici, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, au folosit Instagram drept sursă de știri despre coronavirus.

Totuși, platformele de socializare online au fost printre sursele cele mai puțin credibile.

Aplicația Instagram devine o sursă de știri tot mai folosită

Doar 26% dintre oameni au spus că au încredere în social media drepta sursă de informare despre virusul SARS-CoV-2. Un procent similar de persoane au declarat că au încredere în știri care au fost distribuite cu ajutorul aplicațiilor de chat, precum Facebook Messenger sau WhatsApp.

Prin comparație, guvernele locale și organizațiile de știri au înregistrat un nivel de încredere de 59% printre participanții la studiu.

Instagram este folosită momentan de mai mult de o treime dintre toți cei care au participat la studiul Reuters, precum și de două treimi dintre participanții sub 25 de ani. De asemenea, 11% dintre persoane au spus că folosesc Instagram pentru știri, astfel că aplicația are un procent în plus față de Twitter.

Câtă încredere mai au oamenii în guverne și jurnaliști

„Instagram a devenit foarte popular în rândul tinerilor. Aceștia reacționează foarte bine la povești spuse cu ajutorul imaginilor”, a declarat Nic Newman, autorul principal al raportului, informează BBC.

Astfel de povești vizuale au ajutat în ultimele luni subiecte precum criza climatică, pandemia de coronavirus și mișcarea Black Lives Matter să înregistreze interes masiv pe Instagram.

„Instagram nu va înlocui neapărat Twitter. Oamenii ar putea folosi Facebook și Instagram, sau ar putea folosi Twitter și Instagram”, a mai spus Newman.

Instagram este deținută de Facebook, care acum ajunge pe ecranele a 85% din persoane în fiecare săptămână. Supremația companiei asupra modului în care sunt spuse poveștile „rămâne un aspect incredibil de important”, a mai adăugat cercetătorul. De asemenea, Facebook deține și WhatsApp.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Mare atenţie! WhatsApp îţi poate face mari probleme. Funcţia care îţi face numărul de telefon public pe Google

Facebook, criticat dur de mâna dreaptă a lui Steve Jobs: se folosește de drogul furiei

Instagram va avea modul Incognito

De la Instagram la TikTok. Cum a evoluat social media în ultimul deceniu?

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase