Home » Lumea digitală » Una dintre cele mai vechi afaceri de pe internet tocmai a fost vândută pentru 9,2 miliarde de dolari

Una dintre cele mai vechi afaceri de pe internet tocmai a fost vândută pentru 9,2 miliarde de dolari

Una dintre cele mai vechi afaceri de pe internet tocmai a fost vândută pentru 9,2 miliarde de dolari
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 23.07.2020

Una dintre cele mai vechi afaceri de pe internet tocmai și-a găsit un nou propietar.

Compania norvegiană Adevinta a cumpărat afacerea cu anunțuri de mică publicitate de la gigantul eBay pentru suma de 9,2 miliarde dolari. Firma norvegiană dorește să dezvolte cea mai mare companie cu anunțuri online de mică publicitate din lume.

În era Google și Facebook, astfel de companii nu reprezintă afaceri promițătoare. Astfel de companii au valorat doar 3% din piața de publicitate online de 125 de miliarde dolari, în 2019.

eBay a cumpărat afaceri cu mică publicitate din toată lumea

Totuși, a existat un timp când Graiglist și compania care a devenit eBay Classifieds erau printre cele mai mari platforme de publicitate prezente pe modernul World Wide Web.

EBay Classifieds Group a început în urmă cu 25 de ani. Afacerea cu anunțuri de mică publicitate era cunoscută la început drept DBA, un ziar popular danez care avea doar astfel de anunțuri și care a început să fie publicat în anii 1970. Și-a încercat norocul cu internetul în 2995, la doar câteva luni după ce „Jerry and David’s Guide to the World Wide Web” a devenit Yahoo.

EBay a cumpărat DBA, precum și alte afaceri cu mică publicitate din toată lumea, în 2008 pentru a forma eBay Classifieds Group, potrivit CNN.

eBay încearcă cu disperare să țină pasul cu Amazon

Însă, mica publicitate nu a fost niciodată cu adevărat o ambiție a companiei. Astfel de afaceri aduceau profit de doar 248 de milioane de dolari în primul trimestru din 2020, reprezentând doar puțin peste 10% din totalul companiei.

Având antecedente de a „învârti” afaceri secundare (Skype, PayPal, StubHub), compania eBay a decis să scape de încă una pe măsură ce încearcă să țină pasul cu rivalul său, Amazon.

Vânzarea desfășurată de eBay face parte dintr-o strategie care a fost anunțată în martie 2019, compania fiind presată de investitori precum Elliott Management. EBay a mai vândut și StubHub către Viagogo în noiembrie, pentru suma de 4 miliarde de dolari.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un studiu recent a arătat ce efecte pot avea, de fapt, rețelele 5G asupra sănătății

Europenii se simt mai sociabili și încrezători pe internet decât în viața reală. Dezavantajele relațiilor online

Cum să îţi măreşti viteza internetului acum că suntem în izolare?

Tehnologia 5G nu răspândeşte COVID-19, aşa cum susţin teoriile conspiraţiei

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase