Home » Lumea digitală » Cum să îţi măreşti viteza internetului acum că suntem în izolare?

Cum să îţi măreşti viteza internetului acum că suntem în izolare?

Cum să îţi măreşti viteza internetului acum că suntem în izolare?
Publicat: 06.04.2020
Perioada de izolare prin care trecem a crescut considerabil traficul de date, ceea ce rezultă într-o viteză mai redusă pentru utilizatorii domestici.

Izolarea în care se află o mare parte a populaţiei planetei duce la o creştere semnificativă a traficului de internet, fie că vorbim de transferul muncii acasă sau pur şi simplu de folosirea accesului la internet pentru jocuri sau pentru filme şi seriale. Această creştere pune presiune pe infrastructura de telecomunicaţii, iar cea mai evidentă consecinţă este cea a vitezei reduse de internet, notează Science Alert.

Există o multitudine de cauze care ar putea să ducă lasă căderea sau chiar întreruperea conexiunii dispozitivelor noastre şi serverele pe care le accesăm şi asta deoarece între cele două extremităţi ale acestui „circuit” pot exista câteva sute de dispozitive intermediare care reprezintă, în cele din urmă, vulnerabilităţi ale calităţii semnalului recepţionat.

Pentru cei mai mulţi dintre noi, routerele wireless reprezintă punctul de acces la reţeaua de Internet, acestea oferindu-ne semnal wireless pe un număr limitat de canale, de regulă 14, astfel încât să nu avem probleme legate de interferenţele cu alţi utilizatori. Şi deşi dispozitivele noastre schimbă în mod automat canalele atunci când apar interferenţe, specialiştii ne recomandă să alegem canalele 1, 6 sau 11, dat fiind faptul că acestea ne pot ajuta să minimizăm problemele în cazul semnalului de 2,4 Ghz.

Pentru a asigura o conexiune stabilă la internet, experţii ne mai recomandă:

1. Să verificăm dacă routerul trebuie să fie schimbat cu un model nou, mai ales în cazul în care este dispozitive sunt folosite de mai mulţi ani.

2. Să ne asigurăm că programele de tip firmware sunt updatate, acestea controlând modul de funcţionare al routerelor dat fiind faptul că, în general, asta nu se întâmplă automat.

3. Să ne programăm consumul dat fiind faptul că acum avem de-a face cu un consum de date mult mai de-a lungul zilei, nu doar la anumite ore de vârf.

Citeşte şi:

Netflix reduce cu 25% traficul din Europa

Zoom poate fi folosit pentru accesa datele din PC de la distanţă

Google arată de azi date despre mobilitatea oamenilor, inclusiv din România, în contextul izolării de coronavirus

Cerere masivă pentru aplicaţii care permit lucrul de la distanţă ca urmare a pandemiei COVID-19

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase