Home » Lumea digitală » China acuzată de spionaj industrial de către Taiwan

China acuzată de spionaj industrial de către Taiwan

China acuzată de spionaj industrial de către Taiwan
Publicat: 12.08.2020

Un grup de hackeri chinezi ar fi reușit să fure secrete din industria de semiconductori din Taiwan. Printre informațiile sustrase s-ar număra coduri sursă și designuri de procesoare.

China, în ciuda progresului tehnologic accelerat din ultimii ani, mai are încă mult teren de recuperat în industria semiconductorilor, unde lider este SUA. În Taiwan se află unul dintre cei mai mari producători de procesoare din lume, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), care lucrează pentru Apple, AMD, Qualcomm sau Nvidia.

Atacul a avut loc în luna aprilie a acestrui an, potrivit firmei de securitate informatică CyCraft din Taiwan, transmite Wired. Experții companiei cred că este vorba despre un atac sponsorizat de guvernul de la Beijing.

Șapte companii din industrie, al căror nume nu a fost făcut public, au fost atacate de hackerii chinezi.

Date valoroase pentru industria de semiconductori din China

CyCraft a reușit la rândul său, în timpul anchetei, să compromită sistemele hackerilor. Firma a descoperit procedurile folosite pentru atac. Grupul de hackeri, numit „Chimera”, lucrează în mod organizat, respectând programul de lucru și sărbătorile din China.

Firma de securitate nu știe ce a făcut Chimera cu datele furate. Cel mai probabil, acestea vor fi puse la dispoziția companiile chineze din industria de semiconductori, în care China investește masiv pentru a reduce decalajul față de Occident.

Astfel de atacuri vor fi tot mai frecvente. Din cauza războiului comercial existent între SUA și China, unele companii din statul comunist nu mai au acces la semiconductori produși de companii americane. Richard Yu, șeful diviziei consmer din cadrul Huawei, a declarat că seria de dispozitive Mate 40 va fi ultima echipată cu procesoare proprietare din seria Kirin. Acestea nu mai pot fi realizate fără tehnologie „Made in USA”.

Citește continuarea pe Go4it!

China își testează cea mai mare navă amfibie de asalt

China a lansat doi sateliți din Deșertul Gobi

China, acuzată că ar fi atacat sistemele informatice ale Vaticanului

SUA ia în calcul închiderea mai multor aplicații din China

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase