Home » Știință » China a lansat doi sateliți din Deșertul Gobi

China a lansat doi sateliți din Deșertul Gobi

China a lansat doi sateliți din Deșertul Gobi
Aceasta este lansarea cu numărul 22 pentru China din acest an.
Publicat: 08.08.2020

Aceasta este lansarea cu numărul 22 pentru China din acest an.

Live Science notează faptul că China a trimis în spațiu un nou satelit care va realiza observații asupra Pământului, alături de acesta fiind lansat un satelit mai mic, produs de către Universitatea Tsinghua.

Lansare a fost efectuată din Jiuquan, deșertul Gobi și pentru aceasta a fost folosită o rachetă Long March 2D. Aprinderea motoarelor a avut loc în data de 6 august, la ora locală 12:01. Aceasta este lansarea cu numărul 22 din 2020 pentru China, care vrea să se impună ca putere spațială.

Satelitul Gaofen 9

Încărcătura principală a acestei lansări a fost reprezentată de către satelitul Gaofen 9, care va realiza observații optice de înaltă rezoluție. Cercetătorii explică faptul că imaginile oferite de către acestea vor fi de foarte bună calitate și că vor permite identificare obiectelor de la sol care au doar un metru.

Mass-media din China notează faptul că Gaofen 9 va fi folosit în scopuri practice, pentru planificarea dezvoltării urbane, confirmarea drepturilor de proprietate asupra asupra pământului, trasarea drumurilor și evaluarea culturilor. Acest satelit face parte dintr-un sistem mai mare, Cheos ( China High-resolution Earth Observation System), din care fac parte sateliți Gaofen, dar și alți sateliți care realizează observații asupra suprafeței terestre.

Cu această ocazie a fost lansat și satelitul Universității Tsinghua, Q-SAT, care va îndeplini o serie de funcții științifice. Printre acestea se numără măsurători asupra atmosferei terestre, dar și colectarea de date despre câmpul gravitațional.

Construirea satelitului Gaofen 9 a fost realizată de către China Aerospace Science and Technology Corporation, în timp ce Academia de tehnologie Aerospațială din Shanghai a produs racheta în două trepte Long March 2D.

Citește și:

China şi-a lansat cu succes în spaţiu cea mai puternică rachetă

Planurile ambițioase ale Chinei pentru Palatul Ceresc, stația sa spațială

China a finalizat construcţia celui de al patrulea centru de lansare spaţială

Programul spaţial chinez este periculos pentru localităţile din jurul centrelor de lansare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase