Home » Lumea digitală » Microsoft va lansa Surface Duo, rivalul lui Galaxy Fold. Are două ecrane articulate

Microsoft va lansa Surface Duo, rivalul lui Galaxy Fold. Are două ecrane articulate

Publicat: 17.08.2020

Microsoft va începe pe 10 septembrie livrările telefonului Surface Duo, cu ecran dual, ce folosește sistemul de operare Android, la prețuri ce încep cu 1.399 de dolari.

Surface Duo se pliază ca o carte. Spre deosebire de dispozitive precum Galaxy Z Fold 2 de la Samsung, care utilizează o sticlă flexibilă specială pentru a crea un singur ecran, Duo are două ecrane tradiționale separate de o balama, dar sincronizate pentru a lucra împreună, potrivit Reuters.

Articulaţia permite rotirea fiecărui ecran la 180 de grade ca utilizatorul să le poată arăta și prietenilor sau partenerilor de afaceri la ce lucrează.

Telefonul e mai subţire decât Galaxy Fold.

Aplicaţiile pot rula pe ambele ecrane sau, separat, fiecare pe câte un ecran, iar cel care citeşte va da senzaţia că are o carte în mână.

La o informare media, directorii Microsoft au poziționat telefonul ca un instrument pentru lucrări cu aplicații de productivitate, similar cu sistemul PC cu monitor dublu pe care îl folosesc mulți utilizatori din mediul de afaceri.

Cât va costa Surface Duo

În aplicația Team de videodiscuții, de exemplu, partea video ocupă un ecran în timp ce celălalt ecran afișează text. În aplicația de e-mail Outlook Microsoft, făcând clic pe un link din corpul unui e-mail, linkul se deschide pe ecranul alăturat, astfel încât utilizatorul să poată continua să citească sau să răspundă la e-mail.

Lansarea oficială are loc pe 10 septembrie, iar preţul anunţat este de 1.400 de dolari.

Microsoft a ales sistemul de operare al Google, deoarece le va oferi utilizatorilor acces la ecosistemul mare de aplicații mobile din Android.

Aparatul nu are conectivitate 5G și este disponibil numai în Statele Unite la lansare. Microsoft nu a oferit date despre alte piețe.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase