Home » Lumea digitală » Elevii vor putea să folosească Google Lens pentru a rezolva ecuațiile complicate

Elevii vor putea să folosească Google Lens pentru a rezolva ecuațiile complicate

Elevii vor putea să folosească Google Lens pentru a rezolva ecuațiile complicate
Oficialii Google explică faptul că vor pune la dispoziția publicului o nouă unealtă educațională.
Publicat: 24.08.2020

Oficialii Google explică faptul că vor pune la dispoziția publicului o nouă unealtă educațională.

Google a anunțat că va lansa în curând un nou instrument educațional numit Lens. Scopul acestuia este de a ajuta elevii și părinții acestora să rezolve și să înțeleagă ecuațiile.  Anunțul a fost făcut printr-o postare recentă pe blog în care a fost prezentată marea varietate de aplicații pe care compania le-a dezvoltat pentru a ajuta părinții în timpul pandemiei, notează Tech Xplore.

Instrumentul Lens va face parte dintr-o suită de aplicații furnizate prin Socratic, o companie pe care Google a cumpărat-o anul trecut. În prezent, Socratic oferă instrumente și cursuri pentru matematică, științe naturale, literatură, științe sociale și alte câteva materii. Scopul său este să servească ca un îndrumător online, ajutându-i pe elevi să învețe singuri. Dar are, de asemenea, module care au fost concepute pentru a fi utilizate în combinație cu munca de la școală.

Cum funcționează Lens?

Pentru a utiliza Lens, elevii vor trebui să facă o poză cu o formulă sau ecuație cu ajutorului unui smartphone. De acolo, asistența pe care aceștia o vor primi depinde de natura formulei sau ecuației. În unele cazuri, instrucțiuni sau ghiduri pas cu pas vor prezenta modalități de rezolvare a problemelor.

Instrumentul va oferi, de asemenea, explicații, dacă este cazul, pentru a ajuta elevii să înțeleagă de ce trebuie să se facă anumite etape sau operații. Socratic are deja capacități de recunoaștere a caracterelor optic; astfel, transfrmarea acestuia pentru a funcționa direct ca instrument Lens ar trebui să faciliteze procesul de învățare Compania nu a putut oferi încă o dată de lansare pentru Lens, dar a sugerat că ar putea fi gata pentru anul școlar din SUA.

Citește și:

Deși Huawei a anunțat că va oferi actualizări pentru Android, Google nu poate confirma asta

Google își va închide serviciul de muzică

Subiectele cele mai căutate pe Google de români în timpul pandemiei de coronavirus

Care este țara pe care Google a eliminat-o complet din Google Maps

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase