Home » Lumea digitală » A fost lansat un telefon cu senzori pentru puls și tensiunea arterială care poate fi folosit de către vârstnici

A fost lansat un telefon cu senzori pentru puls și tensiunea arterială care poate fi folosit de către vârstnici

Publicat: 25.08.2020
A fost lansat un telefon cu senzori pentru puls și tensiunea arterială care poate fi folosit de către vârstnici
Sursa foto: Pixabay

Lava Pulse a fost lansat în India și are o serie de senzori pe spate.

Mulți bătrâni refuză să folosească cele mai noi inovații din domeniul tehnologic, chiar dacă acestea le-ar ușura viața. Pentru vârstnicii care nu doresc să poarte un smartwatch sau o brățară de fitness, care le-ar putea oferi unele informații despre starea de sănătate, o companie a lansat un dumbphone cu senzor pentru puls și tensiune.

Lansat în India, telefonul, numit Lava Pulse, costă echivalentul a 26 de dolari. Senzorii sunt poziționați pe partea din spate, lângă cameră. Pentru a afla rezultatele, utilizatorul trebuie să pună degetul pe senzor și să aștepte până când acesta realizează citirea, la fel ca pe unele modele de smartphone-uri Samsung.

Trebuie precizat că măsurătorile nu vor fi foarte precise prin această metodă.

Un telefon potrivit pentru bătrâni

În rest, Lava Pulse are un ecran cu diagonala de 2,4” (rezoluție 240 x 320 pixeli), iar capacitatea de stocare poate fi extinsă cu 32 GB prin intermediul unui card de memorie. Telefonul include un receiver radio FM și jack audio universal de 3,5 mm.

Bateria de 1.800 mAh este destul de mare pentru un dumbphone. Potrivit producătorului, Lava Phone are o autonomie de șase zile. Dispozitivul are Bluetooth, dar nu oferă acces la internet, nici măcar la rețele 2G.

Citește continuarea pe Go4it!

Diabetul ar putea fi detectat cu ajutorul unui smartphone

Experții au găsit ”călcâiul lui Ahile” al unui miliard de smartphone-uri cu Android

Huawei ar putea lansa un smartphone cu un sistem de siguranță inedit

Xiaomi vrea să își producă singur cipurile pentru smartphone-uri

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase