Home » Lumea digitală » Huawei ar putea lansa un smartphone cu un sistem de siguranță inedit

Huawei ar putea lansa un smartphone cu un sistem de siguranță inedit

Huawei ar putea lansa un smartphone cu un sistem de siguranță inedit
Publicat: 17.08.2020

Inovația descrisă într-un brevet înaintat de Huawei ar face posibilă autentificarea biometrică a utilizatorului scanând mai multe amprente simultan, așezând degetele oriunde pe suprafața ecranului unui smartphone.

Brevetul aflat în curs de aprobare acoperă șase piețe de desfacere majore (China, Europa, SUA, Japonia, Coreea și India) și va permite Huawei să-și echipeze produsele smartphone cu senzori de amprentă care acoperă întreaga suprafață a ecranului.

Huawei descrie primul smartphone cu senzor de amprentă all-screen

Potrivit Huawei, autentificarea biometrică pe întreg ecranul prezintă numeroase avantaje în fața implementărilor cu senzor separat pe carcasa telefonului, sau limitat la o zonă restrânsă de sub ecran. Spre exemplu, utilizatorii vor putea proteja cu amprentă anumite aplicații instalate pe telefon, autentificarea funcționând la simpla atingere a pictogramei aplicației respective. Idea nu este nouă, funcționalitatea app lock fiind implementată sub diverse forme la mai mulți producători smartphone. Însă de această dată mecanismul suplimentar de securitate va putea funcționa în mod complet transparent pentru posesorul dispozitivului, fără afișarea unui dialog pentru scanarea amprentei și timpi de așteptare nedoriți.

Citește continuarea pe Go4it!

Au apărut primele imagini cu Huawei Mate 40 Pro

China amenință Marea Britanie după decizia privind Huawei

Cine este și ce avere are bătrânelul care conduce compania Huawei

Timp de două luni la rând Huawei a fost cel mai mare producător de smartphone-uri

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase