Home » Lumea digitală » Dezactivarea permanentă a antivirusului Windows Defender nu mai este posibilă

Dezactivarea permanentă a antivirusului Windows Defender nu mai este posibilă

Dezactivarea permanentă a antivirusului Windows Defender nu mai este posibilă
Publicat: 26.08.2020

Microsoft e eliminat setarea Windows 10 care permitea utilizatorilor să dezactiveze permanent antivirusul Windows Defender.

Cei care folosesc Windows 10 știu deja că Microsoft forțează propriul program antivirus, pentru care nu-ți cere bani în plus. Vestea proastă este că Microsoft are discreție totală în a stabili care sunt aplicațiile Windows legitime și care nu, un exemplu în acest sens fiind nenumăratele programe de tip keygen, crack-uri și patch-uri care modifică funcționalitatea de bază a aplicațiilor, încadrate de Microsoft direct la categoria malware.

Sigur, Windows Defender Antivirus are și numeroase avantaje, soluția anti-malware încorporată din Windows 10 oferind protecție decentă împotriva virușilor informatici, ransomware, spyware, rootkits și multe alte forme de malware larg răspândite. De fapt, atât de bun este antivirusul Microsoft, încât mulți ajung să pună la îndoială utilitatea programelor antivirus comerciale.

Windows 10 fără Windows Defender, doar dacă plătești

Deși este un antivirus bun pentru majoritatea utilizatorilor, pot exista situații în care este posibil să dorești să-i dezactivezi funcționalitatea temporar (sau permanent). Spre exemplu, la testarea unei aplicații de încredere, dar care nu a fost publicată de un dezvoltator cunoscut.

O actualizare recentă la Windows 10 a eliminat posibilitatea consumatorilor de a dezactiva permanent Defender, software-ul antivirus încorporat, indiferent de motiv. Cu toate acestea, Windows Defender ar trebui să inactiveze automat atunci când utilizatorii instalează o soluție antivirus comercială.

Citește continuarea pe Go4it!

FBI avertizează că Windows 10 este vulnerabil în fața hackerilor

Windows 10 a primit un nou program care ne permite să recuperăm fișierele pe care le-am șters din greșeală

Cele mai sigure moduri de a lucra de acasă, pe timp de pandemie. Windows 10, printre soluţiile de securitate cibernetică

Windows 10 va suporta un nou set de aplicații concepute inițial pentru alt sistem de operare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase