Home » Lumea digitală » Britanicii au prezentat un avion are va fi folosit pentru pregătirea piloților de vânătoare pentru scenarii reale

Britanicii au prezentat un avion are va fi folosit pentru pregătirea piloților de vânătoare pentru scenarii reale

Britanicii au prezentat un avion are va fi folosit pentru pregătirea piloților de vânătoare pentru scenarii reale
Un avion negru va prelua un rol „adversar” pentru a antrena echipajele aeronavelor britanice și ale NATO. / Crown Copyright
Publicat: 17.09.2020

Un avion negru va prelua un rol „adversar” pentru a antrena echipajele aeronavelor britanice și ale NATO.

GALERIE FOTO

Un avion de vânătoare Typhoon al Forțelor Aeriene ale Regatului Unit (RAF) a fost revopsit într-o schemă de culori care să semnaleze rolul său de „agresor”. Avionul, seria ZJ914, a fost prezentat la baza Coningsby, Lincolnshire, după o perioadă petrecută în atelierele de acolo, notează The Drive.

Se știe de ceva vreme că RAF a planificat să schimbe culoarea a cel puțin o parte din avioanele escadronului Typhoon FGR4 al escadronului nr. IX (Bomber) în culori „gri rechin” care corespund funcției lor de „agresor de-a patra generație”. „În acest rol, [n.r.Typhoon ] va oferi o oportunitate de antrenament mai dură pentru piloții de avioane rapide ai RAF și NATO, deoarece aceste avioane vor juca rolul inamicilor, având viteze similare în timp ce utilizează cele mai noi tactici de luptă”, explică militarii într-un comunicat de presă.

Titlul „Bomber”,bombardier în limba engleză, al escadrilei nu reflectă misiunea sa actuală, ci este un semn al bogatei moșteniri a unității, care a fost formată în 1914 și care ulterior a servit în bombardament, inclusiv operațiunea din 1944 de scufundare a navei germane Tirpitz.

O practică standar a forțelor militare britanice

Unele zone ale avionului nu au fost revopsite, printre acestea numărându-se diferite antene asociate cu subsistemul Typhoon’s Defensive Aids Subsystem (DASS). Schema de culori folosită a fost descrisă ca o nuanță închisă de gri, dar apare mai aproape de negru și este similară superficial cu cea care a fost folosită de escadronul american Nellis Air Force (AGRS) care zboară pe aparate F-16 în Nevada.

RAF și Marina Regală Britanică au în subordinea lor câte o escadronă de Hawk T1 vopsite în negru utilizate simularea atacurilor inamice, dar schemele lor de culori sunt similare.

În iulie 2018, șeful statului major RAF, mareșalul sir Steven Hillier, a anunțat că escadrila nr. IX (bombardier) va fi prima dintre noile unități Typhoon Tranche 1 care vor fi înființate. În consecință, escadrila nr. IX nu a mai fost consemnată ca operator Tornado GR4 la baza Marham din Norfolk, la 31 martie 2019. Apoi a fost imediat reînființată la baza Lossiemouth din Scoția. Odată ajunsă  la noua bază, unitatea a devenit a patra unitate de alertă de reacție rapidă (QRA) a bazei scoțiene, o sarcină care pe care o va îndeplini continuare alături de noul său rol de „agresor”.

Citește și:

Celera 500L, avionul care reduce considerabil consumul de combustibil, dar fără a pierde din viteză

„Son of Ares”, avionul misterios testat în deșert

Avionul Boeing 707 care i-a aparţinut lui Ceauşescu a zburat din nou, în SUA

În urmă cu 51 de ani, Concorde, primul avion supersonic de pasageri din lume, decola de pe aeroportul din Toulouse. VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase