Home » D:News » „Son of Ares”, avionul misterios testat în deșert

„Son of Ares”, avionul misterios testat în deșert

„Son of Ares”, avionul misterios testat în deșert
Credit foto: Matt Hartman
Publicat: 26.06.2020

Imaginile indică faptul că avionul este acoperit cu un strat reflectorizant, asemănător unei oglinzi.

GALERIE FOTO

Recent, în deșertul Mojave din Statele Unite ale Americii au avut loc o serie de teste ale avionului Model 401, cunoscut și sub numele de „Son of Ares”. The Drive indică faptul că testele au fost realizate prin colaborarea companiei aerospațial Scaled Composites cu Armata SUA , dar și cu NASA.

Imaginile obținute de la fața locului arată că au fost testate două avioane N401XD și N401XP, pe care inginerii le numesc „gemene”și care au fost acoperite cu un strat reflectorizant care acoperă o mare porțiune din suprafața acestora.

Un mister, mai multe posibile răspunsuri

Experții în avioane explică faptul că companiile și reprezentanții Guvernului SUA implicați în aceste testări nu au oferit o explicație legată de acest strat neobișnuit. De asemenea, aceștia explică faptul că pot fi identificate o serie de posibile explicații pornind doar de la imagini și informații despre alte avioane.

O posibilă aplicație a acestor oglinzi de pe avioanele testate implică experimentele pe care armata americană le-a realizat în ultimii ani cu tehnologia armelor laser. Această ipoteză este susținută de identificarea de către experți a unor potențiale camere pe corpul avioanelor în imaginile surprinse în timpul testelor.

Modelul 401, dar și un avion cu nume de cod „Proteus” au fost văzute zburând la altitudini similare, dar la diferite distanțe, iar experții nu pot exclude posibilitatea ca aceste zboruri să reprezinte este ale sistemelor de luptă cu laser.

Domeniul armamentului laser pare a fi luat avânt în ultima perioadă, Forțele Aeriene ale SUA lucrează la un program numit  Self-Protect High Energy Laser Demonstrator (SHiELD), în care cercetătorii explorează capabilitățile ofensive și defensive ale laserelor.

Unele voci susțin faptul că folosirea oglinzilor pentru suprafața avioanelor face parte dintr-un test al sistemelor de urmărie cu lumină infraroșie. Aceste sisteme ar urma să facă parte din echipamentul Forțelor Aeriene și al Marinei SUA. În cazul acestei posibilități, experții în tehnică militară explică astfel că cercetătorii vor să identifice limitele acestei tehnologii.

Teste cu asistență umană?

Cei care au observat aceste teste și care au adunat informații despre Model 401 sugerează faptul că există posibilitatea ca, în funcție de riscurile pe care aceste le-ar fi putut ridica la bordul avioanelor să nu se afle nici un pilot. Această posibilitatea este luată în calcul deoarece Scaled Composites are tehnologia necesară pentru a derula misiuni și teste fără echipaj uman.

Citește și:

”Tancul zburător”: de ce unul dintre cele mai produse avioane a dispărut subit după Al Doilea Război Mondial

Avionul spaţial militar secret X-37B pleacă într-o nouă misiune misterioasă

Clipe terifiante filmate la bordul unui portavion american. Un F-35 nu a decolat cu viteza care trebuia

În urmă cu 51 de ani, Concorde, primul avion supersonic de pasageri din lume, decola de pe aeroportul din Toulouse. VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase