Home » Lumea digitala » Care este pariul Huawei pentru înlocuirea sistemul de operare Android

Care este pariul Huawei pentru înlocuirea sistemul de operare Android

Ioana Scholler 09.14.2020
Care este pariul Huawei pentru înlocuirea sistemul de operare Android
Sursa foto: Pixabay

Huawei Technologies intenţionează să-şi lanseze propriul sistemul de operare, numit Harmony. Acesta este pariul companiei pentru înlocuirea sistemul de operare Android de la Google, pe smartphone-uri anul viitor, a declarat joi şeful grupului de afaceri pentru consumatori al companiei.

Richard Yu a făcut comentariile la conferinţa anuală a dezvoltatorilor din oraşul Dongguan din sudul Chinei. El a mai spus că Huawei are o versiune 2.0 a sistemului pe care l-a dezvăluit anul trecut şi că intenţionează să deschidă dezvoltatorilor o versiune beta pentru smartphone-uri în decembrie, relatează Reuters.

240 de milioane de smartphone-uri livrate

Huawei a fost adăugată în mai anul trecut de SUA pe o listă ce a împiedicat Google să ofere asistenţă tehnică pentru noile modele de telefoane care utilizează Android şi Google Mobile Services (GMS).

Acest lucru a dus la o scădere a vânzărilor de smartphone-uri în străinătate, deşi acest lucru a fost compensat ulterior de o creştere a vânzărilor interne. Yu a declarat că Huawei a livrat anul trecut 240 de milioane de smartphone-uri, ceea ce i-a conferit locul doi pe piaţă, dar a adăugat că lipsa de software a afectat compania în ultimele luni, scrie Mediafax.

Restricții impuse de SUA asupra Huawei

În august, SUA au extins restricţiile anterioare menite să împiedice Huawei să obţină semiconductori fără o licenţă specială – inclusiv cipuri realizate de firme străine care au fost dezvoltate sau produse cu software sau tehnologie americană.