Home » Lumea digitală » Smartwatch-urile pentru copii pot fi periculoase

Smartwatch-urile pentru copii pot fi periculoase

Smartwatch-urile pentru copii pot fi periculoase
Oficialii Google explică faptul că vor pune la dispoziția publicului o nouă unealtă educațională.
Publicat: 19.09.2020

Experții explică faptul că aceste dispozitive pot fi folosite pentru a-i spiona pe purtători.

Ceasurile inteligente pentru copii sunt foarte periculoase, deoarece au mari probleme de securitate, avertizează mai mulți experți în securitate informatică. Hackerii le pot compromite cu ușurință pentru a urmării copiii, iar în unele cazuri îi pot chiar asculta pe cei mici, transmite Wired.

O echipă de cercetători de la Universitatea Munster de Științe Aplicate din Germania a testat șase mărci de smartwatch-uri pentru copii. Acestea pot trimite mesaje text sau audio și le permit părinților să vadă unde se află copiii lor, într-o aplicație pentru smartphone.

În cinci din șase cazuri, cercetătorii au reușit să vadă unde se află utilizatorii ceasurilor după ce au obținut acces neautorizat la modulul GPS de pe dispozitive. Multe modele de ceasuri aveau alte vulnerabilități. Hackerii le pot trimite mesaje, audio și text, celor mici și pot chiar să asculte copiii. Mai mult, atacatorii pot intercepta convorbirile dintre cei mici și părinții lor.

Câteva dintre ceasurile pentru copii sunt realizate de același producător din China

Producătorii ceasurilor au fost informați, de către autorii studiului, despre aceste probleme în luna aprilie a acestui an. Câteva dintre vulnerabilități nu au fost, însă, remediate încă.

De ani de zile experții în securitate informatică avertizează că aceste dispozitive sunt periculoase. Comisia Europeană a forțat un producător să recheme un model anul trecut, în urma unui studiu realizat în Norvegia. În ciuda acestor incidente, echipa din Germania a fost surpinsă să descopere că aceste dispozitive sunt în continuare pline de vulnerabilități.

Citește continuarea pe Go4it!

Cum poţi să fii urmărit cu ajutorul smartwatch-ului tău

Dispozitivele smartwatch pot intercepta codul PIN, tastat de utilizatori la ATM-urile bancare

Galaxy Watch 3. Un smartwatch cu un design elegant

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase