Home » Lumea digitală » Huawei a obținut un brevet pentru o tehnologie laser care ar putea oferi baterie „nelimitată”

Huawei a obținut un brevet pentru o tehnologie laser care ar putea oferi baterie „nelimitată”

Huawei a obținut un brevet pentru o tehnologie laser care ar putea oferi baterie „nelimitată”
Publicat: 28.09.2020

Tehnologia ar putea asigura încărcarea bateriilor în regim wireless cu laser.

În ciuda problemelor pe care le întâmpină pe piața de smartphone-uri din cauza restricțiilor autorităților americane, Huawei nu își oprește laboratoarele de cercetare și dezvoltare în acest domeniu. Compania a înregistrat un brevet prin care dorește să încarce smartphone-uri și alte dispozitive în regim wireless folosind lasere. Această tehnologie ar putea fi dezvoltată în următorii câțiva ani și ar asigura autonomie „nelimitată” atât timp cât ești într-o cameră echipată cu un încărcător laser.

Huawei vrea să încarce telefoanele în regim wireless cu laser

Încărcarea wireless din prezent necesită în continuare un contact fizic al dispozitivelor cu suprafața de încărcare. Din acest motiv, mulți dintre utilizatori încă nu au adoptat această tehnologie, mai ales când pui în balanță și faptul că vine cu anumite dezavantaje. În primul rând, încărcătoarele wireless de calitate sunt scumpe, apoi, telefoanele se încălzesc mai mult și pe o perioadă mai lungă decât atunci când sunt încărcate pe fir. Iar de aici rezultă și o încărcare semnificativ mai lentă, cât și degradarea mai rapidă a acumulatorilor.

Alte tehnologii de încărcare wireless pe baza undelor radio au fost dezvoltate și chiar demonstrate în ultimii câțiva ani, însă niciuna nu a ajuns însă pe piață. Acele soluții propuneau instalarea unui încărcător pe tavan, iar toate dispozitivele compatibile să poată fi alimentate permanent. Astfel, doar atunci când nu te afli într-o încăpere cu un astfel de dispozitiv, bateria internă ar fi folosită. O astfel de soluție ar elimina complet încărcarea dispozitivelor și ar ofer practic autonomie „nelimitată”.

Huawei crede însă că undele radio sau electromagnetice nu sunt soluția. Compania propune instalarea unui modul de încărcare în tavan, însă echipat cu lasere. Acestea ar folosi un sistem de detecție al dispozitivelor și le-ar putea încărca precis, îndreptând un fascicul laser către zona de încărcare. O singură stație de încărcare ar putea să servească mai mulți utilizatori simultan.

Citește continuarea pe Go4it!

Huawei nu va mai putea folosi ecranele furnizate de către Samsung

Administraţia SUA a impus noi restricţii privind Huawei

Huawei ar putea lansa un smartphone cu un sistem de siguranță inedit

China amenință Marea Britanie după decizia privind Huawei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase