Home » Lumea digitală » Huawei nu va mai putea folosi ecranele furnizate de către Samsung

Huawei nu va mai putea folosi ecranele furnizate de către Samsung

Publicat: 10.09.2020
Huawei nu va mai putea folosi ecranele furnizate de către Samsung

Interdicțiile comerciale impuse de SUA la adresa Huawei converg tot mai mult spre blocarea totală a activității, compania chineză pierzând accesul la cei mai importanți furnizori de componente pentru telefoane mobile.

Începând cu săptămâna viitoare, Samsung nu va mai putea livrata comenzi de ecrane OLED pentru producătorul chinez. Totodată, Huawei pierde accesul și la alte componente Samsung de înaltă performanță, esențiale pentru dispozitive smartphone, cum ar fi soluțiile NAND flash și chip-uri de memorie RAM. Aceleași interdicții vor fi respectate și de SK Hynix, un alt furnizor esențial pentru aprovizionarea cu chip-uri de memorie.

Huawei pierde accesul la principalii furnizori de componente

Potrivit informațiilor apărute în publicația sud-coreeană Chosun Biz , atât LG Display, cât și Samsung Display nu vor mai furniza ecrane pentru Huawei. În timp ce Samsung a refuzat să comenteze știrile, LG Display a precizat într-o declarație de presă că măsura impusă de guvernul SUA va avea un impact minim asupra afacerii sale, deoarece nu furniza decât un volum limitat de ecrane pentru Huawei.

Aparent, LG Display și Samsung Display au decis să oprească furnizarea către Huawei, deoarece ecranele produse folosesc anumite cipuri care înglobează tehnologii dezvoltate de firme din SUA. Potrivit noilor reguli trasate de guvernul SUA, orice companie are utilizează hardware sau software dezvoltat în SUA trebuie să obțină aprobări explicite de la Washington înainte de a iniția schimburi comerciale cu Huawei.

Citește continuarea pe Go4it!

Deși Huawei a anunțat că va oferi actualizări pentru Android, Google nu poate confirma asta

Administraţia SUA a impus noi restricţii privind Huawei

Huawei a depășit Samsung și a devenit cel mai mare vânzător de smartphone-uri

Cine este și ce avere are bătrânelul care conduce compania Huawei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase