Home » Lumea digitală » iPhone-ul pliabil de la Apple ar putea să se ”repare” singur

iPhone-ul pliabil de la Apple ar putea să se ”repare” singur

Publicat: 06.10.2020
iPhone-ul pliabil de la Apple ar putea să se ”repare” singur

În mod cert, Apple va lansa un iPhone cu ecran pliabil. Adevărata întrebare este când și cum, Apple având o lungă istorie a lansărilor târzii, dar făcute bine.

Dacă ne luăm după ultimul brevet trimis spre aprobare de compania americană, Apple face deja pași decisivi în direcția unui debut oficial în piața de telefoane pliabile. Însă nu oricum. Potrivit descrierilor, noul brevet Apple vizează o tehnologie de care am mai auzit în urmă cu mai mulți ani, dar cumva a fost abandonată. Concret, înainte ca producătorul Corning, dezvoltatorul Gorilla Glass, să vină cu idea creării unei compoziții pentru sticlă minerală care să țină departe majoritatea zgârieturilor, strategia era pentru un produs care se „vindecă” singur, în sensul că zgârieturile se închid și dispar ca prin minune la câteva ore după ce au apărut. La vremea respectivă, secretul era încorporarea în material a unui polimer special, sub formă de bule microscopice care odată perforate încep să curgă, sigilând zgârieturile superficiale apărute la suprafață.

iPhone pliabil, cu un ecran care rezistă ceva mai bine în timp

Putem doar presupune că o strategie similară a fost gândită și de Apple, ca alternativă la sticla convențională, care nu poate fi folosită cu ecrane pliabile într-un strat suficient de gros pentru a conferi protecție reală:

„Afișajele sunt de obicei formate din substraturi plane rigide. Deși satisfăcătoare în multe situații, afișajele rigide precum acestea pot fi dificil de integrat în anumite dispozitive, cum ar fi dispozitivele cu carcase pliabile […]

„În timpul funcționării unui dispozitiv electronic, stratul de acoperire a afișajului poate fi zgâriat sau lovit. Pentru a îmbunătăți estetica dispozitivului, poate fi de dorit ca prezența zgârieturilor și a loviturilor să fie redusă la minimum. Pentru a ajuta la atenuarea urmelor lăsate de lovituri, zgârieturi sau alte imperfecțiuni pe stratul exterior al ecranului, finisajul exterior poate include un strat de material cu proprietăți de auto-reparare.

Citește continuarea pe Go4it!

Apple ar putea lansa un iPhone cu ecran pliabil. Ce spun analiștii

Un posibil design al iPhone 12 prezentat de către un leak

De ce a ajuns un iPhone să coste 10.000 de dolari

Apple ar putea lansa seria iPhone 12 fără ecrane la 120 Hz

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase