Home » Lumea digitală » Mercedes a lansat un model de trotinetă electrică

Mercedes a lansat un model de trotinetă electrică

Publicat: 09.10.2020

Cei care nu își permit un automobil Mercedes-Benz pot achiziționa acum un vehicul cu preț accesibil care poartă sigla auto germană.

Trotineta electrică pliabilă anunțată de constructorul auto, numită eScooter, a fost realizată în parteneriat cu firma elvețiană Micro Mobility Systems AG, transmite Electrek. Vehiculul este unul de tip „last mile”, gândit să fie ținut în portbagajul mașinii. Posesorul lasă automobilul într-o parcare amenajată și de acolo parcurge ultimii kilometri spre destinație cu trotineta.

Micro Mobility Systems nu este la prima colaborare cu o companie auto germană. Anul trecut, firma a ajutat BMW să dezvolte un scuter electric.

Un Mercedes cu caracteristici tehnice mediocre

Vehiculul Mercedes cântărește 13,5 kg, are un motor de 500 W, pachet de baterii de 280 Wh și o autonomie de 25 km. Viteza maximă pe care o poate atinge eScooter este de 20 km/h. Roțile, cu un diametru de 20 cm, sunt ceva mai mari decât cele obișnuite pe aceste vehicule.

Potrivit dezvoltatorilor, trotineta poate parcurge până la 5.000 de km fără a avea nevoie de reparații.

Mercedes-Benz nu a anunțat data la care vehiculul va fi disponibil și nici prețul.

Tot mai multe companii auto anunță produse nepoluante, realizate în parteneriat cu producători de mijloace de transport ușoare. Xiaomi a lansat ceea ce este, probabil, cel mai ieftin Lamborghini produs vreodată. Ninebot GoKart Pro Lamborghini Edition a fost gândit special pentru cursele cu karturi.

Mai mult, Bugatti a dezvoltat, în parteneriat cu compania londoneză Little Car Company, o mașină electrică pentru copii în ediție limitată de 500 de unități care costă cât o Tesla Model 3.

Citește continuarea pe Go4it!

Trotinetele electrice, folosite pe drumurile publice fără a risca amenzi

Trotinele electrice, noile ținte pentru hackeri. Ce le face atât de vulnerabile

Cât de periculoase sunt trotinetele electrice: primul studiu asupra accidentelor cu aceste vehicule scoate la iveală riscul la care sunt expuşi pietonii şi conducătorii

Ce vehicule electrice utilizează românii cel mai mult

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase