Home » Lumea digitală » Probleme de fabricație raportate la Pixel 5

Probleme de fabricație raportate la Pixel 5

Probleme de fabricație raportate la Pixel 5
Sursa foto: Google
Publicat: 22.10.2020

Lansată în urmă cu doar o lună, noua serie de telefoane Pixel 5 ar putea avea un defect de fabricație manifestat prin separarea parțială a ecranului de șasiul carcasei.

Manifestată cel mai adesea după câteva săptămâni de utilizare, dar uneori și înainte ca telefonul să fie scos din ambalajul original, problema pare să fie una de îmbinare a ecranului cu șasiul carcasei din aluminiu. Întâlnită și în trecut la alte produse smartphone, desprinderea ecranului se produce de regulă în urma expunerii telefonului la variații temperatură, spre exemplu, ieșind din casă într-o zi rece de toamnă.

Telefoane Pixel 5 cu defect de fabricație

Având coeficienți de dilatare substanțial diferiți, ecranul din sticlă și carcasa din aluminiu tind să se separe în zona de îmbinare, dacă adezivul folosit nu este suficient de puternic. Alternativ, dacă adezivul este prea puternic, apare riscul deformării permanente a carcasei din aluminiu și chiar spargerea ecranului. Prin urmare, soluția trebuie să fie îmbinarea ușor elastică a elementelor de carcasă supuse expansiunii termice, producătorii smartphone obținând acest rezultat înconjurând ecranul cu o ramă intermediară din plastic.

În timp ce la unele exemplare Pixel 5 separarea ecranului se manifestă începând cu zona mediană, în cele mai multe dintre incidentele raportate ecranul s-a desprins începând cu zona camerei frontale. Lăsată să continue, separarea ecranului ajunge să se manifeste pe aproape jumătate din lungimea carcasei. În afara aspectului inestetic, compromiterea etanșeității carcasei va scurta cu siguranță și durata de viață a telefonului, facilitând pătrunderea de praf și lichide.

Citește continuarea pe Go4it!

Pixel 5 redă sunete prin sticla ecranului

Google şi-a prezentat noul telefon Pixel 5. Cu ce alte produse de ultimă generaţie se mai laudă compania

Utilizatorii de Pixel 3 și Pixel 4 reclamă probleme la acumulatori

Primele detalii despre Google Pixel 4A

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase