Home » Lumea digitală » Apple a publicat tarifele pe care le va percepe pentru reparația unui iPhone 12

Apple a publicat tarifele pe care le va percepe pentru reparația unui iPhone 12

Apple a publicat tarifele pe care le va percepe pentru reparația unui iPhone 12
Publicat: 21.10.2020

Costurile de reparație nu vor fi tocmai mici, însă nici ieșite din comun pentru companie.

Apple este o companie care se laudă cu satisfacția clienților de fiecare dată când are ocazia. Totuși, produsele sale sunt departe de a fi perfecte, iar aceste se mai strică. Fie că este vorba despre accidente, fie despre defecte de fabricație, sau probleme de design, mulți clienți ajung cu produsele în service. Aici, Apple are o reputație dublă: pe de-o parte, dacă ai produsul încă acoperit de garanție, iar problema nu este cauzată de tine, Apple repară sau chiar înlocuiește produsele rapid; pe de altă parte, compania are unele dintre cele mai mari tarife de service din industrie. Iată astfel, cât costă reparațiile pentru iPhone 12 și iPhone 12 Pro, de la ecran, la înlocuirea bateriei și alte reparații.

Acum că iPhone 12 și iPhone 12 Pro sunt la vânzare în SUA și câteva țări din Europa și Asia, Apple a publicat și lista de tarife pe care le va percepe pentru reparații. Chiar dacă Apple se laudă cu noul Ceramic Shield, o nouă versiune de sticlă realizată de Corning, probabil derivată din Gorilla Glass Victus, care ar trebui să fie de patru ori mai rezistentă la șocuri decât generația precedentă, Apple se așteaptă ca unii utilizatori să își spargă ecranele. Iar costurile de reparație nu vor fi tocmai mici, însă nici ieșite din comun pentru companie.

Cât costă înlocuirea ecranului de iPhone 12

Apple cere pentru înlocuirea unui ecran de iPhone 12 semnificativ mai mult decât cerea pentru un iPhone 11. Motivul este faptul că s-a trecut de la LCD la OLED, iar aceste paneluri sunt mult mai scumpe. De altfel, prețul de reparație al ecranului pentru iPhone 12 este la fel precum cel pentru iPhone 12 Pro, ambele modele având aceeași diagonală și aceeași rezoluție. Diferența constă doar în luminozitate susținută, întrucât chiar și în HDR, luminozitatea maximă este de 1.200 nits pe ambele modele. Prețul de reparație pentru iPhone 12 Pro este însă la fel precum cel de pe iPhone 11 Pro, XS și X, chiar dacă diagonala a crescut.

Citește continuarea pe Go4it!

Cum a răspuns Samsung la decizia Apple de a scoate încărcătorul din cutia iPhone 12?

Au apărut primele imagini cu iPhone 12

A fost lansat iPhone 12 cu 5G. Cum arată, ce dotări are și cât costă

Un iPhone 12 vândut de compania Caviar poate să coste și 12.000 de dolari

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase