Home » Lumea digitală » Microsoft a anunțat lansarea centrelor de date mobile

Microsoft a anunțat lansarea centrelor de date mobile

Microsoft a anunțat lansarea centrelor de date mobile
Aceste centre ar putea fi folosite pentru a oferi acces la internet în zonele îndepărtate. Credit foto: Microsoft
Publicat: 24.10.2020

Aceste centre ar putea fi folosite pentru a oferi acces la internet în zonele îndepărtate.

Microsoft a anunțat pe site-ul său web dezvoltarea unui centru de date portabil care poate fi folosit pentru a aduce servicii cloud computing în medii izolate. În anunțul lor, Microsoft descrie Azure Modular Datacenter (MDC) ca o soluție pentru clienții care au nevoie de capabilități de cloud computing atât în medii hibride, cât și în medii provocatoare. Ei subliniază, de asemenea, că multe locuri din întreaga lume încă se confruntă cu obstacole imense în conectarea la servicii de internet, iar un astfel de serviciu ar putea reprezenta o soluție, notează Tech Xplore.

Microsoft Azure este un serviciu care permite clienților să construiască, să testeze, să implementeze și să gestioneze aplicații care folosesc tehnologia cloud. Cu MDC, Microsoft speră să își extindă baza de clienți oferind aceleași tipuri de servicii utilizatorilor care ar putea locui în medii izolate.

O colaborare între Microsoft și SpaceX

Fiecare MDC este, în esență, o cutie de dimensiunile unui tractor cu remorcă, umplută cu servere, alte componente hardware și componente electronice necesare pentru conectarea la internet, fie direct prin cablu/fibră sau prin acces prin satelit. Pentru ultima opțiune, Microsoft a colaborat cu mai mulți operatori de satelit.

Fiecare MDC este, de asemenea, mobil, dar și robust, făcându-le potrivite pentru utilizare în zone cu vreme periculoasă. Fiecare are, de asemenea, tehnologie de ecranare pentru a preveni interferențele de radiofrecvență sau interceptarea comunicațiilor. Unitățile MDC sunt modulare, conferind posibilitatea de a conecta câte unități sunt necesare într-o anumită locație.

Microsoft anunță că unul dintre primii colaboratori majori pentru sistemele sale MDC este constelația de sateliți Starlink, operată de SpaceX. Scopul este de a crea legături între MDC și Starlink pentru clienții care ar putea beneficia de astfel de serviciile de internet. Un alt colaborator al său este SES, o companie cu mai mulți sateliți pe orbite medii ale Pământului.

Microsoft și-a testat sistemele Azure cu sisteme de conectare prin fibră SES simulate. Aceste sisteme, observă ei, pot comuta automat între conexiunile prin satelit și sistemele de fibră la sol dacă pierde accesul la una dintre opțiuni. Ei observă, de asemenea, că sistemele lor MDC pot trece de la un satelit la altul dacă apar probleme.

Citește și:

Microsoft explorează noi soluții pentru stocarea datelor în cloud

Microsoft a cumprat Bethesda, studioul care a creat Doom și Fallout. Care a fost valoarea achiziției

Microsoft adaugă noi funcții pentru Teams

Ce se întâmplă dacă ții un centru de date sub apă doi ani de zile? Microsoft a aflat răspunsul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase