Home » Lumea digitală » Care este creatura mitică care reprezintă România conform americanilor?

Care este creatura mitică care reprezintă România conform americanilor?

Care este creatura mitică care reprezintă România conform americanilor?
Publicat: 30.10.2020

Compania de servicii financiare CashNetUSA a realizat o hartă mondială cu creaturi mitice din foarte multe țări și, potrivit acesteia, reprezentantiv pentru România și Moldova este Balaurul.

În Statele Unite nu avem suprize. Creatura selectată este Sasquatch/Bigfoot. În Bulgaria, Ucraina și Polonia a fost selectată Baba Yaga. Spaniolii se tem, noaptea, de El Coco, iar pentru Canada a fost ales Windigo/Wendigo.

Vampirul este creatura mitică dominantă în Serbia, Kosovo și Macedonia de Nord, iar Dragonul în Italia și Elveția.

Potrivit autorilor, harta a fost realizată pe baza mai multor surse, printre care cartea „Monsters and Mythical Creatures From Around the World”, disponibilă pe Amazon, Wikipedia și alte „numeroase site-uri independente”.

Balaurul, creatura mitică din basme

Revenind la țara noastră, un balaur este, în mitologia românească, un animal fantastic de dimensiune uriașă, de multe ori are forma unui șarpe cu aripi, picioare și mai multe capete de șarpe (în general trei, șapte, nouă sau chiar 12), reprezentând o întruchipare a răului. Balaurul este prezent în majoritatea basmelor românești.

Istorisirile cu balauri sunt amintite deja în timpurile vechi a Mesopotamiei și Egiptului antic preluat de greci, iar ulterior de romani.

Citește continuarea pe Go4games!

România, inclusă pe harta mondială a locurilor de baştină ale creaturilor mitice care au stârnit curiozitatea oamenilor de-a lungul secolelor

Legendele din spatele garguilor de pe Notre Dame. Ce trebuie ştiut despre creaturile de pe catedrala pariziană – GALERIE FOTO

7 animale confundate cu creaturi fantastice (FOTO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase