Home » Lumea digitală » Wikipedia va primi o nouă interfață

Wikipedia va primi o nouă interfață

Wikipedia va primi o nouă interfață
Wikimedia Foundation explică faptul că această schimbare se adresează utilizatorilor care accesează pentru prima dată site-ul. Credit foto: Profimedia
Publicat: 30.09.2020

Wikimedia Foundation explică faptul că această schimbare se adresează utilizatorilor care accesează pentru prima dată site-ul.

Wikipedia este una dintre cele mai cunoscute și folosite surse de informare la nivel global, utilizatori putând să afle noi informații, dar și să editeze diferitele pagini. Recent, Wikimedia Foundations, organizația care gestionează această enciclopedie online, a anunțat că va schimba interfața acesteia pentru prima dată în ultimul deceniu, notează Futurism.

Un proiect ambițios

Multe reproiectări majore de site-uri web au fost extrem de nepopulare, iar aspectul actual al Wikipedia este mai intuitiv decât majoritatea designurilor anterioare. Dar Fundația Wikimedia dorește să-și schimbe aspectul nu doar pentru ca enciclopedia să pară ci și pentru a fi mai puțin descurajantă pentru noii utilizatori de internet care folosesc site-ul pentru prima dată.

În cea mai mare parte, organizația care administrează Wikipedia promite că va menține aspectul clasic al enciclopediei, cu precizarea că va primi câteva actualizări care vor face site-ul mai ușor de utilizat pentru cei care nu l-au folosit deja.

https://www.youtube.com/watch?v=iCo6eZqmm5c&ab_channel=HHofficialchannel

„Vrem să creăm o experiență care seamănă cu cea actuală pentru utilizatorii noștri de multă vreme […] totuși simplă și intuitivă pentru oamenii noi care ne vizitează”, a notat Wikimedia într-o postare de blog.

În acest sens, primele modificări includ o bară laterală pliabilă pentru meniul de subiecte incluse într-un anumit articol sau linii de text mai înguste, sunt destul de minore, după cum au declarat experții și unii utilizatori. În viitor, Wikimedia a anunțat și alte modificări, mult mai substanțiale care ar putea schimba permanent unul dintre cele mai cunoscute site-uri de pe internet.

Citește și:

Blocarea accesului la Wikipedia în Turcia, declarată ilegală

Cum vrea Rusia să combată Wikipedia, catalogată de Putin ca nefiind ”de încredere”

WT:Social, reţeaua socială creată de cofondatorul Wikipedia pentru a rivaliza cu Facebook şi Twitter

Bărbatul care a corectat gratuit o treime din conţinutul Wikipedia

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase