Home » Lumea digitală » Huawei ar putea vinde una dintre diviziile sale pentru 15 miliarde dolari

Huawei ar putea vinde una dintre diviziile sale pentru 15 miliarde dolari

Huawei ar putea vinde una dintre diviziile sale pentru 15 miliarde dolari
Publicat: 12.11.2020

Tranzacția de 15 miliarde ar putea implica un consorțiu chinez.

Conform unui articol publicat de Reuters, Huawei se pregătește să vândă divizia Huawei către un consorțiu chinez. Tranzacția ar putea să se ridice la o sumă de peste 15 miliarde de dolari americani și va include atât brandul în sine, cât și diviziile de cercetare și dezvoltare ale Honor, alături de divizia de distribuție, însumând în total peste 7.000 de angajați. Totuși, această tranzacție ar putea acoperi doar smartphone-urile, nu și celelalte categorii de produse, care oricum nu au fost foarte afectate de către restricțiile SUA.

Brandul Honor ar putea fi vândut înainte de sfârșitul săptămânii

Aceasta nu este prima dată când aflăm despre posibilitatea vânzării Honor, însă este pentru prima dată când auzim și despre o sumă de bani la care tranzacția s-ar putea ridica. Se pare însă că vânzarea va fi către două entități cu legături foarte mari cu autoritățile din China. Este vorba despre Digital China, un mare distribuitor local și de guvernul municipal din Shenzhen. Anterior, printre companiile interesate se numărau TCL și Xiaomi.

Această vânzare a telefoanelor Honor către alte entități ar putea elibera acest brand de restricțiile americane. Astfel, aceste telefoane ar putea din nou să licențieze sistemul de operare Google pentru instalarea serviciilor companiei pe modelele vândute în afara Chinei. De asemenea, Honor va putea cumpăra chipset-uri de la alte companii din piață, indiferent dacă acestea folosesc sau nu tehnologii americane pentru producerea lor.

Citește continuarea pe Go4it!

Nova 8 SE de la Huawei are un design care amintește de iPhone 12

Huawei a reclamat România și Polonia la UE din cauza interzicerii participării la 5G

Googlefier te ajută să accesezi serviciile Google de pe smartphone-urile Huawei

Veniturile Huawei au crescut cu aproape 10% la nivel global în primele nouă luni ale anului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase