Când ar putea fi lansat iPhone-ul cu ecran pliabil?

23 11. 2020, 14:30

Apple colaborează deja cu Foxconn și alți furnizori importanți de componente pentru dezvoltarea unui iPhone cu ecran pliabil.

Aparent, pregătirile se află la stadiul de evaluare și selectare a viitoarelor componente, Apple acordând importanță deosebită fiabilității oferite. Una dintre solicitările aduse partenerilor Foxconn și Nippon Nippon este dezvoltarea unei combinații de ecran / balama în măsură să reziste la mai mult de 100.000 plieri, reflectând condiții reale de utilizare a produsului. Spre comparație, mecanismele de pliere a ecranului dezvoltate pentru sisteme laptop țintesc un număr de 20.000 – 30.000 plieri succesive, dar nu mai mult de 50.000 în cazul modelelor din gama premium.

Este așteptat ca primul iPhone pliabil să folosească mecanisme pentru balama furnizate de producători taiwanezi, cum ar fi Nippon Nippon, un furnizor pe care Apple l-a folosit și în trecut pentru echiparea sistemelor MacBook.

Apple va apela la tehnologia Samsung

În schimb, ecranele pliabile vor fi cel mai probabil soluții OLED livrate de Samsung, Apple având puține alternative care să întrunească cerințele stricte de calitate și rezistență. Un argument decisiv ar putea fi și tehnologia Ultra Thin Glass (UTG), dezvoltată de Samsung pentru protejarea ecranelor pliabile împotriva zgârieturilor.

Alternativ, Apple ar putea echipa primele iPhone-uri pliabile cu ecrane microLED. Diferită de tehnologia miniLED, microLED promite luminozitate mai ridicată, saturație de culoare și eficiență energetică superioară celei OLED. Surse din industrie afirmă că Apple ar investi deja în crearea propriei fabrici de ecrane microLED, tehnologia urmând să o substituie în cele din urmă pe cea OLED.

Citește continuarea pe Go4it!

Apple a renunțat la parteneriatul de 15 ani cu Intel

Un partener Apple sancționat pentru modul în care producea iPhone 12

O femeie se judecă de patru ani cu Apple, după ce soțul a murit înainte să îi poată da parola la cont

Apple a lansat în mod oficial iOS 14.1 și iPadOS 14.1