Home » Lumea digitală » Apple nu va oferi actualizarea iOS 15 pentru unele iPhone-uri

Apple nu va oferi actualizarea iOS 15 pentru unele iPhone-uri

Apple nu va oferi actualizarea iOS 15 pentru unele iPhone-uri
Publicat: 26.11.2020

Potrivit informațiilor obținute din surse apropiate companiei americane, Apple va opri accesul utilizatorilor la versiunea iOS 15, dacă folosesc aceste modele iPhone lansate mai vechi de 4 ani.

iOS 14 va rămâne ultima revizie majoră de iOS de care au parte posesorii de telefoane iPhone 6S (lansat în 2015) și prima generație iPhone SE (2016), Apple condiționând accesul la viitoarea versiune iOS 15 pe criteriul unei versiuni mai performante de hardware.

Schimbarea se produce după ce anul acesta Apple a asigurat compatibilitatea iOS 14 cu toate versiunile majore de iPhome. Având în vedere faptul că iPhone 6S și iPhone SE se numără printre cele mai vândute modele iPhone din istorie, este puțin probabil ca numărul exemplarelor aflate în circulație să scadă semnificativ în spațiul unui singur an.

Apple vrea să controleze nevoile clienților săi

Apple forțează urgentarea ciclului de reînnoire blocând accesul dispozitivelor de generație mai veche la noi versiuni firmware, folosind drept scuză vechiul argument al incompatibilității cu versiunile hardware mai vechi, care nu ar avea puterea de procesare/resursele de memorie necesare pentru rularea celei mai noi și avansate revizii de iOS.

Prezentate în luna septembrie 2015, iPhone 6s și iPhone 6s Plus au fort urmate în luna martie 2016 de modelul iPhone SE. Ambele au fost foarte populare la vremea lor, bucurându-se ulterior de actualizări software gratuit, întinse până în anul 2020. Însă odată cu debutul noii serii iPhone 12 mini, cu design asemănător seriei iPhone 6s, Apple este direct motivat în a „convinge” utilizatorii acestuia să aleagă cât mai devreme calea upgrade-ului.

Citește continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase