Home » Lumea digitală » Elon Musk: Tesla poate fi cumpărată cu bitcoin

Elon Musk: Tesla poate fi cumpărată cu bitcoin

Publicat: 25.03.2021
Elon Musk: Tesla poate fi cumpărată cu bitcoin
Sursa foto: Unsplash

Clienții Tesla își pot cumpăra vehiculele electrice cu bitcoin, a declarat miercuri antreprenorul Elon Musk, compania marcând un pas înainte semnificativ pentru utilizarea criptomonedei în comerț.

„Acum puteți cumpăra un Tesla cu bitcoin”, a spus Musk pe Twitter, adăugând că opțiunea va fi disponibilă în afara Statelor Unite la sfârșitul acestui an.

Producătorul de mașini electrice a declarat luna trecută că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și că îl va accepta în curând ca o formă de plată pentru mașini, într-un mare pas către acceptarea generală, care a adus bitcoin la un nivel record de aproape 62.000 de dolari, relatează Reuters.

Bitcoin a crescut cu peste 4% după tweet-ul lui Musk și s-a tranzacționat ultima dată la 56.429 dolari.

Musk a spus că încasările Tesla nu vor fi convertite în moneda tradițională, dar a puține alte detalii despre modul în care ar fi procesate plățile bitcoin.

Majoritatea companiilor de masă, cum ar fi AT&T Inc și Microsoft Corp, care permit clienților să plătească cu bitcoin, utilizează de obicei procesoare de plată specializate, care convertesc criptomoneda în dolari și trimit suma companiei.

Bitcoin, puțin utilizat pentru comerț în economiile majore

La fel ca alte criptomonede, bitcoin este încă puțin utilizat pentru comerț în economiile majore, împiedicat de volatilitatea sa și de timpii de procesare relativ costisitori și îndelungați.

În urma investiției Tesla în bitcoin, companii precum Mastercard Inc și Bank of New York Mellon Corp au îmbrățișat activul, ceea ce a generat predicții că bitcoin și alte criptomonede vor deveni o parte obișnuită a portofoliilor de investiții.

Directorul executiv al Uber, Dara Khosrowshahi, a declarat că firma de transport a discutat și a „respins rapid” ideea de a investi în bitcoin. Cu toate acestea, el a spus că Uber ar putea accepta criptomonede ca plată.

General Motors Co a declarat că va evalua dacă bitcoin poate fi acceptat ca plată pentru vehiculele sale.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase