Home » Lumea digitală » Mineritul bitcoin din China riscă să afecteze țara într-un domeniu cheie

Mineritul bitcoin din China riscă să afecteze țara într-un domeniu cheie

Publicat: 09.04.2021

Mineritul de bitcoin din China, care alimentează aproape 80% din comerțul global cu criptomonede, riscă să afecteze obiectivele climatice ale țării. Bitcoin și alte criptomonede sunt create folosind computere puternice care consumă cantități enorme de energie electrică. O mare parte din energie este produsă de centralele pe cărbune.

Într-un studiu publicat în Nature Communications s-a constatat că, necontrolată, minarea bitcoin din China va genera 130,50 milioane de tone de emisii de carbon până în 2024 – aproape de emisiile cu efect de seră din Italia sau din Arabia Saudită bogată în petrol.

Companiile chineze cu acces la electricitate au gestionat 78,89% din operațiunile globale de blockchain bitcoin în aprilie 2020. Acest lucru implică baterea monedelor noi și urmărirea tranzacțiilor cu criptomonede. Aproximativ 40 la sută din mineritul bitcoin din China este alimentat cu cărbune, în timp ce restul folosește surse regenerabile de energie.

„Operațiunea intensivă de blockchain bitcoin din China poate crește rapid ca o amenințare care ar putea submina efortul de reducere a emisiilor”, a declarat pentru AFP Wang Shouyang, coautor al studiului de la Academia Chineză de Științe.

Guvernul ar trebui să se concentreze asupra modernizării rețelei electrice pentru a asigura o aprovizionare stabilă din surse regenerabile, a afirmat Wang.

În acest an, se preconizează că industria cripto-minieră va utiliza 0,6% din producția totală de energie electrică a lumii, sau mai mult decât utilizarea anuală a Norvegiei, potrivit Indicelui de consum de energie electrică Bitcoin al Universității Cambridge.

China a interzis tranzacționarea de criptomonede

Prețul unui bitcoin a crescut de cinci ori în ultimul an, atingând un nivel record de peste 61.000 de dolari în martie, iar acum se află sub pragul de 60.000 de dolari. Având în vedere profiturile disponibile, Wang a declarat că impunerea taxelor pe carbon nu a fost suficientă pentru a descuraja minerii. China a interzis tranzacționarea de criptomonede în 2019 pentru a preveni spălarea banilor, dar mineritul este permis. Regiunile bogate în cărbune se luptă să reducă emisiile, potrivit Tech Xplore.

Luna trecută, Mongolia Interioară a anunțat că dorește să pună capăt afacerii cu criptomonede până la sfârșitul lunii aprilie, după ce regiunea nu a reușit să îndeplinească obiectivele anuale de consum de energie. Bitmain, care operează una dintre cele mai mari zone miniere de criptomonede din lume, a declarat că transferă operațiunile din Mongolia Interioară în zone care au mai multe hidrocentrale precum Yunnan.

Vă recomandăm să citiți și:

Un bărbat a pierdut Bitcoin în valoare de 600.000 de dolari după ce a descărcat aplicația greșită

Cum vor afecta investițiile în Bitcoin de 1,5 miliarde dolari Tesla în 2021

Cum se pot proteja investitorii de scăderea Bitcoin

Elon Musk câștigă masiv din investiția Tesla în bitcoin 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase