Home » Lumea digitală » Valoarea de piață atinsă de Facebook după decizia unei instanțe

Valoarea de piață atinsă de Facebook după decizia unei instanțe

Valoarea de piață atinsă de Facebook după decizia unei instanțe
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 30.06.2021

Facebook a atins valoarea de piață de 1 trilion de dolari după ce o instanță federală a respins o plângere antitrust a Federal Trade Commission.

Instanța a respins plângerea, spunând că agenția nu a furnizat dovezi care să suțină ideea că gigantul social media deține un monopol în rețelele sociale.

Acțiunile Facebook au urcat luni cu peste 4% în urma deciziei, urcând pentru prima dată valoarea de piață a companiei la peste 1 trilion de dolari, potrivit CNN.

FTC susținuse că Facebook a încălcat legile anti-monopol prin achiziționarea de start-up-uri precum Instagram, pe care le percepea ca o amenințare la adresa dominanței sale.

Autoritățile ceruseră divizarea companiei

Decizia este un obstacol pentru autoritățile de reglementare antitrust care ceruseră divizarea companiei. Judecătorul a respins plângerea FTC, dar a refuzat să respingă cazul în general, spunând că disputa ar putea fi soluționată dacă agenția depune o plângere modificată.

Hotărârea – un răgaz pentru Facebook în mijlocul unui control constant din partea autorităților de reglementare din întreaga lume – a determinat imediat noi solicitări pentru Congres să actualizeze legile antitrust ale națiunii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase